2009-10-16 17:07:04• hírek • Szatmar.ro

A zárónapra is maradt egy ezüst

A fiúkhoz hasonlóan a Sportklub lányai és másodikok lettek a bajnokságban.

A Szatmárnémetiben megrendezett U20-as országos tőrvívó bajnokság pénteki zárónapján a lányok csapatversenyét rendezték és a Sportklub ezúttal sem maradt érem nélkül, mivel az első számú csapat ezüstérmet szerzett. Bianca Cuteanu és Décsei Patrícia csütörtöki bronzérme után így Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan és Dan Şuta tanítványai három éremmel zárták a viadalt.

A résztvevő nyolc csapatot négy csoportba osztották és a sorsolás szeszélye folytán a Sportklub I. és II. számú csapata ugyanabba a kvartettbe került. A Cuteanu, Décsei, Silaghi Nona, Petrişor Evelin összeállítású első gárda a csoportjában az összes meccsét megnyerte, méghozzá lehengerlő magabiztossággal, mivel a Ploiesti-et 45-21, a Steauát 45-30, a Sportklub II.-t pedig 45-25 arányban múlta fölül, ezzel bejutva a döntőbe.

A II. csapat, Magyar Petra, Varga Anett, Bujer Regina, Tóth Zselyke összeállításban, az első csapaton kívül a Steauától is vereséget szenvedett (31-45), ám legyőzte a Ploiesti-et (45-44), így a harmadik helyen végeztek. Ez azt jelentette, hogy a lányok az ötödik helyért meccselhettek, ott azonban 32-45 arányú vereséget szenvedtek a Bukaresti Triumf ellen.

A Sportklub I. csapat a döntőben a szintén bukaresti Olimpiával csapott össze. A találkozó rendkívüli izgalmakat hozott, a csapatok felváltva vezettek, ám sajnos Silaghi gyengébb napja rányomta bélyegét a csapatra is, hisz ő mindhárom párharcát elveszítette. Ennek ellenére 39-39-nél még egyenlő volt az állás, ekkor azonban Cuteanu nem bírt a már felnőttválogatott, az egyéni viadalt megnyerő Maria Udreaval, aki tust szem veszítve 45-39 arányban bebiztosította csapata győzelmét.

A négy napos tornán a Szatmárnémeti Sportklub versenyzői igen eredményesen szerepeltek, hisz a fiúknál Teofil Moisuc egyéniben bronzérmet nyert, a csapaversenyben pedig ezüstig jutottak a fiúk, míg a lányoknál, mint már említettük, a csapat-ezüst mellett Bianca Cuteanu és Décsei Patrícia bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: