2016-02-02 13:42:29• hírek • Szatmár.ro

A vizes élőhelyek fontosságára hívták fel a figyelmet

A Vizes Élőhelyek Világnapjáról Szatmárnémetiben is megemlékeztek.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezésében kedden, február 2-án a Zöld Házban emlékeztek meg a Vizes Élőhelyek Világnapjáról.

A 20. század közepén minden addiginál gyorsabban pusztultak, sérültek az addig érintetlen vizes területek, s ez nemzetközi összefogáshoz vezetett. Egy iráni kisvárosban, Ramsarban 1971. február 2-án tartott nemzetközi találkozón megfogalmazták és elfogadták az egyezmény szövegét, amely 1975. december 21-én lépett érvénybe. A ramsari egyezmény célja a vizes élőhelyek megőrzésének elősegítése, és az ehhez szükséges jogi, intézményi keretek megalapozása. Az általa létrehozott Nemzetközi Jelentőségű Vadvizek Jegyzékében minden részt vevő állam legalább egy vadvizes területe szerepel. A nemzetközi találkozó dátuma lett a világnap dátuma is.

A Szatmárnémetiben tartott rendezvény keretében a résztvevők a világnappal, a romániai és a szatmári nagy fontossággal bíró vizes élőhelyekről tudhattak meg izgalmas információkat. Szóba került az idei világnap fő témája, a vizes élőhelyek megőrzésének fontossága is.

A vizes élőhelyek fontosságára hívták fel a figyelmet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: