2016-09-06 16:05:17• hírek • Kocsis Zoltán

Simona Pop, a szatmári sport nagykövete

A szatmári sport nagykövetének nevezte ki kedden Radu Bud prefektus és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke Simona Pop frissen koronázott olimpiai bajnokot. Simona aranyérme annál fényesebb, mivel a női párbajtőr csapattal szerzett elsőség az egyedüli, amit Románia a Rio de Janeiro-i olimpián szerzett. Cristina Grigoras, Titie Taran és Funkenhauser Zita után ráadásul Simona Pop mindössze a negyedik szatmári olimpiai bajnok.

Hazatérése óta Simona egyre-másra halmozza a díjakat és elismeréseket, ami rendjén is van így. Kedden férjével, a szintén kitűnő vívó Adrian Poppal, valamint korábbi edzőjével, Csziszár Ferenccel közigazgatási vezetők fogadták egy kötetlen beszélgetésre. A friss olimpiai bajnok mellett egykori kitűnő mestere is érdemoklevelet vehetett át Patakitól és Budtól.

Természetesen szó esett arról is, hogy Pataki és Bud az elmúlt héten személyesen találkozott Elisabeta Lipa sportminiszterrel, akitől azt kérték, a sportág gyökereire, hagyományaira és jelenlegi eredményeire való tekintettel a szaktárca hozzon létre egy kiválósági központot Szatmárnémetiben. Simona Pop felidézte azokat a nehézségeket, amiket akkor élt át, amikor pályafutása érdekében Szatmárnémetiből Bukarestbe kellett költöznie, ezért azt javasolta, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy élsportolóinkat itthon tudjuk tartani.

A baráti beszélgetés során Magyar Lóránd RMDSZ-es frakcióvezető elárulta, az önkormányzat úniós pályázattal megpróbálja felújítani, modernizálni a Csipler Sándor Vívótermet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: