2018-07-19 07:32:15• hírek • Szatmár.ro

A viszonteladói - retail - szektorban a legmagasabb az alkalmazottak fluktuációja

A Korn Ferry konzultációs cég által végzett felmérés szerint a retail-szektorban dolgozók - magyarán a boltokban az elárusítók - maradnak a legkevesebb ideig egy munkahelyen.

Az eredmények azt mutatják, hogy a munkások fluktuációja 42 százalékos, azaz tíz munkavállalóból négy egy éven belül elhagyja az állását.


A Ziarul Financiar Francois Marchardot, a francia Auchan emberi erőforrással foglalkozó igazgatóját szólaltatta meg ennek kapcsán. Elmondta, a romániai cégüknél 31,8 százalékos a fluktuáció, a munkások nagyrésze pedig egy jól fizető külföldi állás reményében hagyja ott őket. “A munkások egy része azért is megy külföldre, mert nem lát egy biztos jövőképet Romániában. A jobb fizetések mellett hatékony egészségügyi ellátásra és sokkal jobb tanügyi rendszerre vágynak” - mondja a hr-igazgató. Az Auchannak amúgy 10 ezer alkalmazottja van Romániában.


A felmérés arra is felhívja a figyelmet, hogy vannak olyan retail-cégek is, amelyek esetében az éves munkaerő-fluktuáció 70 százalékos!


Az országban a második helyen a biztosítás-biznisz áll a munakerő-fluktuáció tekintetében: ebben a szektorban 24 százalékos a munkahely egy éven belül elhagyók aránya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: