2011-03-08 14:23:45• hírek • Szatmar.ro

A virágárusokat ellenőrizték

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság február 2-a és 28-a között a dísznövénnyel, virágokkal és a virágdíszítéssel foglalkozó cégeket vizsgálta.

Összesen nyolc kereskedelmi egységet ellenőriztek a megyében, ebből két raktárat, illetve négy virágárus boltot Szatmárnémetiben és kettőt Avasújfaluban.
Az ellenőrök főleg a működés legalitását és a vásárlók tájékoztatásának körülményeit vizsgálták munkájuk során.

Négy kereskedelem esetén hiányt észleltek, mivel a cserepes begónia, rododendron és orchidea, valamint az ezek gondozásához szükséges növényszer és táptalaj csomagolásáról hiányzott a román nyelvű felirat.
Három további kereskedőnél a szálanként kapható virágok szárairól hiányoztak az árcímkék, egynél pedig hat darab több, mint négy hónapja lejárt, a kaktuszok gondozására használt szeret találtak.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság alkalmazottjai öt esetben figyelmeztetést, míg háromban pénzbeni bírságot róttak ki, amelynek összértéke 10 000 lej.

Az ellenőrök ideiglenesen kivontak a forgalomból 40 kg táptalajt és 278 darab cserepes virágot, illetve az ezek gondozásához szükséges szereket, míg a hat darab lejárt szavatosságú kaktuszok gondozására gyártott szer árusítását végérvényesen megtiltották.

A virágárusok sem úszták meg az ellenőrzést
A virágárusok sem úszták meg az ellenőrzést


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: