2008-09-17 16:51:48• hírek • Szatmár.ro

A világháló előnye és csapdái

Az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a héten első olvasatban tárgyalta Az internet és egyéb kommunikációs technológiákat használó gyermekek védelmére irányuló többéves közösségi program létrehozásáról szóló európai parlamenti és tanácsi határozatra irányuló javaslatról szóló jelentéstervezet szövegét.

Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő árnyék-jelentéstevői minőségben dolgozik együtt a téma előadójával, Roberta Angelillivel. A LIBE szakbizottság megbízta a jelentéstevőket, tárgyaljanak tovább az EP nevében az Európai Tanáccsal az Európai Bizottság (EB) intézkedési javaslatáról.

 

 

Az EP-szakbizottság tagjai Európa-szerte kontakt-pontok és forró vonalak létrehozását javasolták. Ezek feladata lesz az internetet és egyéb kommunikációs technológiákat használó gyermekekre leselkedő veszélyekről tájékoztatni, illetve a világháló tiltott tartalmára figyelmeztetni a nagyközönséget. Összehangolt tevékenységük szorosabbra fűzi majd a nemzeti hatóságok, a rendőrség és a kontakt-pontok együttműködését, és végső soron a jelenség megfékezését szolgálja. Az Internet Watch Alapítvány felmérése szerint ugyanis az utóbbi években 16%-al nőtt a gyerekek veszélyeztetettsége a világhálón.

- Fontos tudatosítani az emberekben, hogy az internetnek nemcsak előnyei vannak. Komoly veszélyforrást is jelent, főleg a 18 év alatti kiskorúak számára, akiknek nincs megfelelő tapasztalatuk a jogaikra és magánéletükre leselkedő e-csapdák felismerésében. Meg kell fékeznünk a tiltott tartalom terjesztését, és tudatosítanunk kell szülőkben és gyerekekben egyaránt az internet veszélyeit - nyilatkozta Sógor Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: