2006-09-16 19:05:17• hírek • Szatmár.ro

Az Alzheimer-kór

oregggEgy betegség, mely felmérések szerint különféle öregkori embereknél jelentkezik. 

Egy betegség, mely felmérések szerint különféle öregkori embereknél jelentkezik. Gyakran megtörtént már az hogy a háziorvosok nem ismerték fel e kor tüneteit, és így a betegség időt nyert és tovább rombolta a szervezetet.

A kutatók mar Nyugat és Kelet- Európában felfedeztek a betegség nyugtalanító tüneteit. Kétségkívüli az hogy: a betegség közvetlen oka az, hogy az agyban patologikus, vagyis ártalmas fehérje rakódik le.  A folyamat a hypocampusban, vagyis az emlékezetért felelős agyi részben kezdődik. Ugyanakkor a neuronokat belülről pusztítja a betegség.

A neuronok képesek átvenni egymás funkcióit és a kiesett neuron helyett mindig belép egy másik, éppen ez okozza a betegség kialakulását és elterjedését. Mikor a kiesett neuronok száma eléri vagy meghaladja a hatvan százalékot akkor már elkerülhetetlen a baj, ekkor jelennek meg a betegség első tünetei. Ebben az állapotban már meg lehet állapítani százalékos pontossággal a bajt.

Az Alzheimer sok ideig lappang, kifejlődik, és elkezd terjedni de úgy hogy a páciens nem tud veszély súlyosságáról.

Tünetei:

A kórós feledékenység már jelezheti a bajt, de ilyenkor már késő, sokszor a beteg környezete és ő maga is már teetlenül szemléli a baj előrehaladását.

Nagyon dühítő az ahogyan látjuk azt hogy szeretteink elsorvadnak, hogy szellemi tevékenységük vissza esik és végül a semmibe süllyed.

A tapasztalatok azt mutatják hogy nem lehet felmérni, hogy a betegség miért támad meg egyeseket és miért kímél meg másokat, úgy látszik osztálytól, életszínvonaltól, civilizációs szinttől, földrajzi helytől és éghajlattól független a betegség.

 

Kis Csilla

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: