2008-07-08 08:16:49• hírek • Csenteri Judit

A világ tíz legdrágább órája

Van akinek többet jelent egy óra egy egyszerű időmérő „gépezetnél".

Egy óra általában a pontos idő ismeretének funkcióját tölti be. Vannak azonban emberek, akik számára az „idő gépezetén" túl, az óra egyszerre divat és dicsőség, s így akár több ezer dollárt is hajlandóak fizetni érte.

Miután pedig az óra túllépte kezdetleges funkcióját, akadnak előállítók, akik külön elképesztő értékű órák megtervezésével és előállításával foglalkoznak.

Egyik ilyen óra, a világ legdrágább óráit nyilvántartó listán, a Zadora Timepieces, amelyet Andreas von Zadora-Gerlof tervezett. Az órát fekete és fehér gyémánttal díszített méhecske, smaragd és gyöngysor ékesíti, az értéke pedig így eléri a 150.000 dollárt. Hasonló drága órák a Titanic Watches kollekció órái, melyeket Romain Jerome tervezett. Ezek értéke 152.435 dollár.

Az említett órák azonban még mindig igen olcsóknak számítanak abban az esetben, ha figyelembe vesszük, hogy vannak fél- , egy-, de akár másfél millió dollárt érő órák is. A Girard-Perregaux által tervezett Opera One órák 495.000 dollárba kerülnek. Ezek aranyból és platinából készülnek.

Még egy millió dollár alatt lehet megvásárolni a Tecnica Skeleton Chronograph órákat, a Classical Billionaire Torubillion órákat, a Hublot és Bunter részvénytársaság Big Bang Chronograph órái azonban már 1 millió dollárba kerülnek. A világ legdrágább órái pedig nagy valószínűséggel a 2005-ben mindössze hét darabban legyártott, aranyból és platinából készült, krokodil bőr szíjjal rendelkező Tour de l'Ile órák, melyek értéke 1,5 millió dollár.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: