2011-04-09 09:21:20• hírek • MTI/Reuters

A világ legszebb strandja

Nagy-Britannia tengerentúli területe, a Turks- és Caicos-szigetek parányi részének, Providencialesnek a strandját tartják a legszebbnek a világon az egyik népszerűbb utazási portál olvasói.

A Kuba mellett fekvő szigetecske olyan ismert strandokat előzött meg, mint Honolulu és Miami Beach. Az első ötben csak egy amerikai part, a dél-karolinai Myrtle Beach szerepel - derült ki a TripAdvisor összesítéséből. A legszebbnek választott strandokat nemcsak a szép partszakasz, hanem minőségi szállodák, éttermek és szolgáltatások jellemzik - mutatott rá Brooke Ferencsik, a TripAdvisor szóvivője.

Providenciales az 1990-es évek közepe óta kedvelt turistacélpont: a parányi sziget fehér homokos strandjával, nyugodt, tiszta vízével és pompás korallzátonyával csalogatja a búvárokat és a Karib-tenger szerelmeseit. A világ legszebb strandjainak sorában a Fülöp-szigeteki Boracay, az arubai Eagle Beach, a jamaikai Negril és mexikói Tulúm került még Provideciales és Myrtle Beach mellett az első ötbe.

A tízes élmezőnyben szerepel még többek közt a Kajmán-szigetek híres partszakasza, a Seven Mile Beach és a dominikai Punta Cana. Európát a ciprusi Ayia Napa és a görög Szkiathosz képviseli a listán. Csillogó hírneve ellenére a francia Riviéra még az Európa legszebb 25 strandja közé sem jutott be a szavazatok alapján. Térségekre bontva a Csendes-óceán déli részén például Bora Bora, Közép- és Dél-Amerikában a Costa Rica-i Santa Teresa viszi a pálmát. Costa Rica ökoturizmusa révén egyre jobb hírnévnek örvend az utazók körében.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: