2018-02-23 07:24:15• hírek • MTI

A világ legnagyobb agydaganatát távolították el indiai orvosok

Indiai orvosok eltávolították egy férfi csaknem két kilogrammos agydaganatát, amely feltételezhetően az eddigi legnagyobb volt a világon.

A hét órán át tartó műtétet a Nair kórházban végezték Mumbaiban február 14-én, ám addig nem nyilatkoztak az orvosok, amíg nem bizonyosodtak meg az operáció sikerében. Az idegsebészek vezetője elmondta, hogy a 31 éves férfi túl van az életveszélyen, a szervezete regenerálásán dolgoznak. Az orvoscsapatot az operáció nagy kihívás elé állította, mivel a daganat nagyobb volt, mint a beteg feje. Végignézték az orvostudományi irodalmat, de nem találtak még ilyen nagy tumorról feljegyzést.
 

Szantlal Pal kereskedő három évig élt a daganattal. Orvosai a BBC-nek elmondták, hogy a férfi a tumor miatt elvesztette a látását, de remélik, hogy visszanyeri, ahogy az agy regenerálódik. A férfi felesége elmesélte, hogy három kórházban is azt közölték a férjével, hogy a daganat nem műthető.
 

A szakorvos szerint az eset súlyosságát jelzi, hogy tizenegy egységnyi vért használtak fel a műtét alatt, utána pedig a beteget napokig géppel lélegeztették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: