2008-01-19 18:31:57• hírek • Anna Szelényi

A világ legfurcsább fesztiváljai

spanyol_harcEgyes országok népei furcsa módokat találnak ki a szórakozásra.
Akár narancsokkal, vagy paradicsommal verekednek, akár levetkeznek, és egymás testére festenek, avagy állatokat szelídítenek, egyes emberek furcsa módokat találnak ki a szórakozásra, és mindezt kevésbé hagyományos fesztiválok keretein belül teszik.
 
1. Holi (A színek fesztiválja): Újdelhi, India
A hindu ünnepség alkalmával, a nők gulal-t (színes porokat) szórnak egymásra a tavasz elmúlásának jelképeként.

2. Tomatina: Bunyol, Spanyolország
Minden év augusztusában, több ezer ember 113 kg paradicsom levében fürdik, miközben 60 perc erejéig szaladgálnak a világ legnagyobb paradicsom-fesztiváljának ünnepségén.

3. A Poncho Nemzetközi Napja: Nobsa, Kolumbia
A helyi iparosok által gyapjúból készített poncho- k terjesztésére jött létre az ünnepség. Ez a fesztivál relatív módon újnak nevezhető, mivel nem rendelkezik több százéves múlttal.

4. Maslenitsa: Novgorod, Oroszország

Egyes ortodox országokban, a Nagyböjt előtti hétén bizonyos események zajlanak le, többek között egy szabályok nélküli box-meccs.  Pár évszázaddal korábban, a harcnak csak akkor lett vége, ha az egyik fél vérben feküdt és nem tudott többé harcolni.

5. Hadaka Matsuri (A nudisták fesztiválja): Inazawa, Japán

Valahol, egy félig meztelen férfitömeg közepén található egy teljesen meztelen férfi. Úgy tartják, hogy akinek sikerül megérintenie a meztelen férfi testét, annak szerencsében és boldogságban lesz része.

6. The Monkey Buffet (A majmok lakomája): Lopburi, Tájföld

Évente, körülbelül 600 majmot hívnak meg Lopburi városába, egy gyümölcsből és zöldségekből álló lakomára. A fesztivált, Ráma, a „Ramayana” hősének tiszteletére rendezik meg, aki a legenda szerint Hanuman- nak, barátjának és egyben a majmok királyának ajánlotta a mai Lopburi területét.

7. Cheese Rolling Festival: Brockworth, Anglia
A rómaiak idejéből származó ünnepség hagyományai szerint, a résztvevőknek egy 7 kg nehézségű sajtkorongot kell felgörgetniük egy domb tetejére, majd hagyniuk kell azt legurulni. Akinek elsőként sikerül elkapnia a sajtkorongot, az megtarthatja.

8. Ivana Kupala Night: Bobr, Fehéroroszország

Július hetedikén ünnepelt fesztivál estéjén, a fiatal lányok táncolnak, lángokon keresztül járnak és meztelenül fürödnek. A rituálé a régi fertilitás és önmegtisztítás mítoszához kötődik.  

9. Zombie March (Zombi menetelés): Boston, Egyesült Államok

A lakosok zombi-jelmezekben menetelnek a Boston - Cambridge Harvard Square útvonalon, amit ők non-politikai szórakozásnak neveznek.

10. The Battle of Oranges (A narancsok háborúja): Ivrea, Olaszország

Az ünnep eredete bizonytalan, már csak azért is, mert nem teremnek narancsok Olaszország alpesi környezetében, ott ahol Ivrea városa található. A legenda szerint az ünnepség által megemlékeznek egy XIII. századi parasztfelkelésről, amelynek keretén belül a szegény emberek fellázadtak az várost kormányozó lord ellen.

Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: