2008-07-09 10:31:42• hírek • Csenteri Judit

Több energiaforrás egyidejűleg

Bulgária lépéseket tesz az orosz gáztól való függőség enyhítése érdekében.

Ahhoz, hogy csökkentse a Gazpromtól való függőségét, a legnagyobb bulgár metángáz értékesítő cég partnerkapcsolatot írt alá egy francia gázszolgáltatóval, a Gaz de France-al.

A Bulgargaz, mint állami gázszolgáltató cég kapcsolata a francia Gaz de France-al stratégiai megegyezésekre épül, célja pedig a helyi piac kiterjesztése és a gáz beszerzésének biztosítása. A Bulgargaz egyik szóvivője szerint, a két cég tervei között olyan közös, de a nyilvánosság elé még nem tárt projektek szerepelnek, amelyek változatosabb gáz erőforrásokat biztosítanának számukra.

A bulgár cég már az elmúlt évben elkezdte felmérni a nyugat európai piacokat olyan cégek keresése végett, akikkel partnerkapcsolatokat hozhat létre. A partnerkapcsolatok célja pedig olyan projektek jövőbeni létrehozása, amelyek a gáz és más energiaforrások előállításáról szólnának.

A bulgárok ugyanakkor az orosz energiától sem akarnak teljesen megválni azáltal, hogy változtatnak energiaforrásukon. Így, 2008 tavaszán a Bulgargaz négy másik olyan céggel, akik gyakorlatba szeretnék ültetni a Nabucco tervet, az Európai Unió gázvezetéktervét, a Gaz de France céget hátrányosan érintő megegyezést írt alá a német RWE céggel is.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: