2008-07-29 10:23:06• hírek • Csenteri Judit

A világ legdrágább városai

A nemrégiben elkészült lista hat kontinens 143 városát rangsorolja.

A Mercer szakemberei elkészítették azt a listát, amely a világ legdrágább városait rangsorolja. A lista hat kontinens 143 városát tartalmazza, s azután lett összeállítva miután mindegyik város 200 féle költségét összehasonlították, köztük a szállításra, a ruházatra, az ingatlanokra, az élelmiszerekre, illetve a szórakozásra fordítandó költségeket.


moszkva2008-ban a világ legdrágább városának Moszkva bizonyult a maga 142,4 pontjával, sokkal drágább lévén ezáltal az USA legdrágább városától, New Yorktól, aki ebben az évben a 15. helyről a 22. helyre esett vissza. Moszkva 74 milliárdost tudhat magának, akik közül a legtöbb még 40 év alatti, illetve hárman közülük egyenként 25 milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek.

tokio

A világ második legdrágább városa, elsősorban ingatlanárainak köszönhetően, Japán fővárosa, Tokió. Itt, egy két szobás, luxus apartmanért 5.100 dollárt kell havonta fizetni, ami 600 dollárral több, mint egy hasonló apartman ára Moszkvában vagy New Yorkban.

   

london

A harmadik legdrágább városnak London bizonyult, aki a második helyről csúszott idén le. Itt egy autóbuszjegy ára háromszor többe kerül, mint Tokióban, ára pedig 5,89 dollár.

Norvégia fővárosa, Oslo idén a 10. helyről a 4. helyre ugrott fel elsősorban kőolajiparának köszönhetően. Az 5. helyen Dél-Korea fővárosa szerepel, Szöul-t pedig Hong Kong követi a 6. helyen.

A világ első tíz legdrágább országa között szerepel még, drágaság szempontjából csökkenő sorrendben, a dán Koppenhága, a svájci Genf és Zürich, illetve az olasz Milánó. Őket követi a listán Oszaka, Párizs, ahol egy hamburger ára kétszer akkora, mint New Yorkban (8,61 dollár), Szingapúr, ahol az árak 25%-kal nagyobbak mint Los Angelesben, majd Tel Aviv és Sydney.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: