2005-11-18 19:25:20• hírek • Szatmár.ro

A világ legdrágább húsos pitéi

66221466542214.jpgFegyveresek által őrzött gomba és stresszmentes marha volt a világ legdrágább húsos pite alapanyaga

Egy angliai étterem tulajdonosa elkészítette a világ legdrágább húsos pitéit, amelyek egyenkénti ára 1000 font. A pitét a világ legdrágább marhahúsának és gombáinak felhasználásával készítette, amelyek olyannyira ritkák, hogy fegyveres őrzéssel termesztik és tenyésztik őket. A pitéket, amelyeket még ehető aranyozott levelekkel is díszítettek, a Burnley's Fence Gate Inn nevű szálloda séfjei állítják elő művészi tehetséggel, számolt be a Sun napilap.

A piték gondolata azután valósult meg, miután az alkalmazottak unszolására Kevin Berkins tulajdonos végre kimondta az igent. Berkins 500 fontot fizetett egy szelet Wagyu nevű marhahúsért- olvasható a Hölgyfórumon. Ezt a húst olyan marhákból nyerik, amelyeket abszolút stresszmentes, nyugodt környezetben tenyésztenek, olyannyira stresszmentesen, hogy még masszázst is kapnak.

A gombás töltelékhez Matsutake nevű gombát vásárolt Kínából, amelynek kilója 500 font, és amelyet fegyveres őrzés mellett szednek le. Ezeket 200 font/kg értékű francia kéklábú gombával és hasonló értékű fekete téli szarvasgombával elegyített. A szószhoz két egész üveg 1982-es évjáratú Chateau Mouton Rotschild bort használtak, amelynek üvegenként 1000 font az ára. Végül a Golden Bob Vivant-nak elnevezett pitét ehető aranyozott levelekkel fedték, amelynek ára levelenként 100 font.

Stop!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: