2008-03-13 15:54:09• hírek • Anna Szelényi

A világ legdrágább farmerei

Ha valóban egyedi farmert akarsz viselni, mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcádba.

Közülünk mindenkinek van legalább egy farmernadrágja a szekrényében. Kényelmesek, rugalmasak és szinte mindennel hordható.

Amióta Levi Strauss San Franciscóban nyitott egy kis szabóműhellyel egybekötött üzletet, ahol elkezdték árulni a vitorlavászonból készült strapabíró munkaruhát, nagyon sokminden történt. Többek között nagyon sokan elkezdték hamisítani a különböző márkás farmerokat.

Az eredeti farmert az különbözteti meg a hamisítványoktól, hogy nagyon sok specifikus elemet tartalmaz, kifejezetten a ruhatervezők által tervezett darabok esetében. De sok esetben az ár meggyőzhet minket arról, hogy eredeti farmerről van szó.

A világrekordok könyvéből kiderül, hogy a legdrágább farmer a világon az 1998-ban
alkotott, Gucci névjegyét viselő darab, amely mintegy 3,134 dollárba kerül. Azonban a Gucci alkotta farmercsoda, messze elmarad a mai luxusfarmeroktól, amelyek 10,000 dollár körül mozognak. Másrészt a Levi Strauss cég birtokában levő darab jóval felülmúlja mindezt, ugyanis egy árverésen 46,532 dollárt adott egy 1880-ban gyártott darabért, amelyről azt tartották, hogy az első farmer a világon.

Mégis hogyan történhet meg az, hogy egy mindennapi viselet csillagászati összegekbe kerüljön? Mi a különbség a normál és az exkluzív kategória között?

A válasz a díszítőelemként használt gyémántokban, a finom anyagokban és értékes fémekben rejlik, amelyeket a farmer elkészítésénél használnak a híres divattervezők.

Íme néhány darab, amelyet híres divattervezők alkottak:


1. Az Escada által alkotott farmer swarowsky kristályok felhasználásával készült.
Az ára 10,000 dollár. Kizárólag a Neiman Marcus hálózat forgalmazza..

2. Az  A.P.O. farmerok 4,000 dollárba kerülnek, gyémántokkal és 14 karátos arannyal vannak díszítve. Megvásárolhatóak New York, Los Angeles, Tokyo, Shanghai, Beijing, Párizs és Milánó különc üzleteiben.

3. Dolce & Gabbana  saját üzleteiben forgalmazza az úgynevezett Astrakhan Jeans névre keresztelt farmerkölteményt, amelynek ára 3.950 dollár.

4. Az Escada egy „olcsó” verzióval is előrukkolt. Az Under The Sea Jeans névre keresztelt farmerok is kristályokkal vannak díszítve, áruk pedig nemkevesebb mint 3,250 dollár.

5. Dolce & Gabbana virágos változata, többszínű megoldásokkal eléri a 2,995 dollárt és beszerezhetőek a Neiman Marcus, Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Hirshleifers és természetesen a Dolce & Gabbana üzlethálózatokban.
6. A Dior divatház egy igen sikk kombinációt hozott létre a farmer és a bőr együttes használatával. Az így létrejött darab 1,700 dollárért vásárolható meg.
7. Az úgynevezett „stretch” farmerok, amelyek rugalmasságukról híresek, a Chanel által lettek piacra dobva egy viszonylag csekély 1,120 dolláros áron. Sz.A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: