2015-08-25 12:39:05• hírek • Szatmar.ro

A viaszvirág tetszett leginkább a PMN látogatóinak

Üde színfolt volt az ide Partiumi Magyar Napok rendezvény-kavalkádjában a Zöld Házban megtartott szobanövény-kiállítás. Cégek és magánszemélyek mutatták be zöld különlegességeiket, a legszebbnek választott növény tulajdonosa pedig egy vásárlási utalványt is nyert.

Az RMDSZ szatmárnémeti szervezete által szervezett kiállítás mottója - „zöld világ a tiéd is - hozzuk létre együtt, mindannyiunk örömére" - szellemében tucatnyi magánszemély mutatta be kedvenc virágát. Minden látogató szavazhatott - ezzel a lehetőséggel végül 239-en éltek.

Szavazataik alapján a virágok versenyét Laskodi Judit Dél-Kelet Ázsiában, Ausztráliában és Polinéziában őshonos viaszvirága, más néven Mária-könnye nyerte (hoya carnosa). A második helyen Ilonczai Gyöngyi Dél-Afrikából származó aloe aristata fajtájú kaktusza végzett, a harmadikon pedig a Suta Irén által rendelkezésre bocsátott philodendron hope, amely Dél-Kaliforniában őshonos.

A győztes virág tulajdonosa a dicsőség mellé 100 lejes vásárlási utalványt nyert, a díjat pedig a szervezőktől, Békéssy Erzsébet ötletgazdától, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatójától és Poszet Kingától, az RMDSZ szatmárnémeti nőszervezetének elnökétől vehette át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: