2020-03-04 11:32:50• hírek • Bede Emőke

A vezetői engedélyre pályázóknak még 40 százaléka sem ment át az elméleti vizsgán

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal 2020-szal kezdve havi rendszerességgel közli, az előző hónapban hány sofőrjelölt tett próbát a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati vizsgán, illetve e személyek végül milyen sikerességi rátát eredményeztek.

A legutóbbi tájékoztatás rámutatott, a sofőraspiránsok számottevő részén még mindig kifog a KRESZ-kérdések sora, a februárban számítógép ülő 1 148 személy közöl mindösszesen csak 447 személy, azaz alig 39 százaléka tudott a 26 kérdésből legalább 22-re helyesen válaszolni. Ez azt jelenti, hogy 701 személynek nem sikerült megugrania azt a bizonyos lécet. Február hónapban vizsgavezetésen összesen 752 személy vett részt, kik közül 564-nek sikerült meggyőznie a jobbján helyet foglaló rendőrt arról, hogy készen áll az autós társadalom felelősségteljes tagjává válni.


Ami a kibocsátott jogosítványok számát illeti, az év második hónapjában 1 378 vezeti engedélyt adtak ki, melyek közül 1315 román okmány volt, 63 alkalommal pedig külföldi hatóság által kiállított engedélyt kellett honosítani. Az elemzett időszakban a Gépjármű-nyilvántartó Közszolgálat a 2 314 forgalmi engedély mellett 899 ideiglenes forgalmit is kiadott, további 220 járművet töröltek a rendszerből – derül ki a prefektusi hivatal által közreadott jelentésből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: