2011-08-25 15:42:47• hírek • Szatmár.ro

Az új egészségügyminiszterrel találkozott Csehi Árpád

Az új egészségügy-miniszterrel találkozott csütörtökön Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök  illetve Adrian Marc, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere. Dr. Ritli László ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja az eddigi projekteket és segít új fejlesztésekben is.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Marc Adrian, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere csütörtökön Bukarestben tárgyalt az újonnan kinevezett egészségügyi miniszterrel, Dr. Ritli Lászlóval. Kevesen tudják, de a miniszter szatmári kötődésű, hiszen édesapja Kálmándon született.

A szatmári küldöttség bemutatta az egészségügyi miniszternek azokat a projekteket, amelyeket 2010-ben indítottak el még Cseke Attila segítségével és szóba kerültek olyan projektek is, amelyeket a jövőben szeretnének megvalósítani - ezek közé tartozik többek között a Szatmár Megyei Kórházon belül az érsebészeti osztály beindítása. A környező megyék mindenikében van érsebészet, ezt a hiányosságot azonban nem pótolta senki, amíg nem történt meg a decentralizáció. Csehi mindent megtesz az osztály létrehozásáért, s elmondása szerint már két frissen végzett érsebész is jelentkezett, hogy szívesen praktizálna Szatmárnémetiben. Az egészségügy-minisztériumtól Csehi elsősorban az orvosi felszerelések beszerzésében várna segítséget.

Annak figyelembe vételével, hogy a szatmári egészségügyi rendszer az elmúlt 20 évben jócskán alul volt finanszírozva, és hogy a környék fontos egészségügyi központjának tartja a Szatmár Megyei Kórházat, Dr. Ritli László megígérte, támogatni fogja a szatmári egészségügy felzárkóztatását és modernizálását. Az első hivatalos szatmári látogatását szeptemberben  ejti meg, amikor átadásra kerül a felújított Fertőzőbetegségek Kórházának épülete illetve az új sürgősségi kórház.

Látogatasd meg és like-old a Szatmár.ro Facebook oldalát!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: