2011-10-18 13:44:25• hírek • Kocsis Zoltán

A „vetési maffia” miatt is panszkodtak Csehinek

Összesen öten járultak kedd délelőtt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elé, hogy ügyes-bajos dolgaikra megoldást keressenek. A problémák között szóba kerültek foglalkoztatottsági kérdések, de felmerültek bűnügyi gondok és területfejlesztési hiányosságok is.

Az egyik legindítóbb segélykérés Bandula Ilonáé volt, aki családja biztonsága miatt aggódik. Elmondása szerint gyereke és annak családja Vetésen épített magának egy házat, ám az utóbbi időben állandó rettegésben élnek a szomszédok miatt. „A Vlaicu család több tagjai is ült már börtönben, többek között emberölés miatt is és most az egész Vetést terrorizálják", magyarázta a nő. Aki ijedten folytatta, hogy családját több ízben is megfenyegették, úgy fizikai, mind vagyon ellen elkövetett erőszakot kilátásba helyezve. „Az unokámat a múltkor is megütötték, és azzal fenyegetőznek, hogy felgyújtják a házat", mondta.

Csehi azzal nyugtatta a nőt, hogy írásban fordul a Szatmár Megyei Rendőrséghez, hogy vizsgálja ki az ügyet illetve hogy adjon tájékoztatót azzal a kereslettel kapcsolatban, melyet a család már benyújtott szomszédaik elleni panaszként.

Szintén szívbe markoló annak a Szérből érkező nőnek a panasza, akinek a házát egyre inkább veszélyezteti egy vízmosás. Ugyan elkészült egy projekt, amelynek célja a vízmosás terjedésének megakadályozása, Aurel Bojan polgármester azonban kijelentette: amíg nem áll rendelkezésére a teljes összeg, addig nem lát hozzá a konszolidációs munkához. Bogdánd község eddig 50.000 lejt kapott a Megyei Tanácstól, ám a vízmosás megállítására és a víz elvezetésére megközelítőleg 300.000 lejre lenne szükség.

Csehi ezzel elmondta, hogy ő a polgármesternek nem adhat utasításokat, viszont az év végén visszaveszi a pénzt, amennyiben azt nem a község vezetői nem arra fordították, amire elő volt irányozva.

Rudoczky Erzsébetet az késztette a közmeghallgatáson való részvételre, hogy Géresen van egy szőlőse, ahová az Electrica nem hajlandó bekötni a villamosáramot. Pontosabban a kisnyugdíjast arra kötelezné, hogy két-három oszlopot vegyen meg és akkor bekötnék a villanyáramot a mintegy száz méterre lévő oszlopról. Pedig a szemben lévő szomszédnak van áramja, de az Electrica erről a megoldásról hallani se akar. Csehi ígéretet tett, hogy ez utóbbi megoldás érdekében próbál majd közben járni az villamosáram-szolgáltatónál.

Végezetül két férfijú, Donca Raul és Fogorosi Iosif munka-ügyben érdeklődött. Utóbbi betegnyugdíjas ám a törvény által engedélyezett részmunkaidőben a Megyei Kórház portársaként szeretne dolgozni, ahol korábban is tevékenykedett. Előbbi természetvédelmi mérnök és a felől érdeklődött, hogy mikor nyitja meg kapuit a sárközújlaki szemétgyűjtő állomás.

Előző esetben Csehi elmondta, hogy jelen pillanatban is zajlik a versenyvizsga a kórház portási állását illetően, és az egészségügyi intézmény humánerőforrás-vezetőjéhez irányította a középkorú urat. Doncának pedig azt mondta, hogy az állomás egy hónap múlva, ám ott nincs szükség környezetvédelmi mérnökre, annál inkább a szamosdobi szemétlerakatnál. Ott azonban az államfő engedélyére várnak, amely lehetővé teheti az alkalmazásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: