2007-10-04 22:11:58• hírek • Szatmar.ro

A vértanúkra emlékeznek Aradon

A Szabadság-szobor kiszabadítása óta Arad már nemcsak a gyász, a főhajtás hanem az ünnep, a győzelem városa is: annak bizonyítéka, hogy összefogással meg lehet változtatni a magyarság sorsát. Az RMDSZ az idén is méltóképpen, több napos rendezvénysorozattal emlékezik meg az aradi vértanúk kivégzésének évfordulójáról. A megemlékezésre számos romániai és magyarországi politikust hívtak meg. az eseményeken jelen lesz többek között Markó Béla szövetségi elnök, Szekeres Imre magyar honvédelmi miniszter, az RMDSZ országos és megyei tisztségviselői, valamint a Szövetség Európai Parlamenti képviselői is.

A gazdag és tartalmas programok közül kiemelkedik az október ötödikére betervezett István, a király rockopera bemutatása a temesvári magyar színház társulatának előadásában. Az Aradi Állami Színházban, 18 órakor kezdődő rendezvényen bemutatkoznak az RMDSZ Európai Parlamenti képviselői is.

Október 6-án, szombaton reggel 9 órakor, az aradi Vesztőhelyen tisztelgéssel és koszorúzással kezdődik az ünnepség. Áldást mond Dr Csepregi András evangélikus lelkész, a Magyar Köztársaság Kulturális Minisztériumának főtanácsosa, majd 10.30-kor szentmise kezdődik az aradi Minorita templomban. 12 órakor, a Szabadság-szobornál kezdődik megemlékező ünnepség. Az eseményen beszédet mond Markó Béla szövetségi elnök, valamint Szekeres Imre miniszter is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: