2010-04-15 14:53:02• hírek • Póti Orsolya

"Állítsunk hangokból katedrálist"

A költészet napja tiszteletére "Állítsunk hangokból katedrálist" címmel szervezett különleges produkciót a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári kara.

Április 11-én volt a költészet napja. Ennek tiszteletére április 15-én, csütörtökön több száz diák és a magyar katedra tanárai együtt mondták el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán az erdélyi magyar irodalom általuk legszebbnek tartott versét.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium internetes honlapján már hetekkel ezelőtt tizenegy versre - többek között Áprily Lajos, Dsida Jenő, Egyed Emese, Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc vagy Reményik Sándor költeményeire - április 10-ig szavazhattak a diákok. A legtöbb szavazatot Kányádi Sándor Harmat a csillagon című költeménye kapta, így az „Építsünk hangokból katedrálist " című különleges produkció keretén belül, csütörtök délután két órától több száz diák szavalta egyszerre a költeményt. A diákok mellett, a produkcióhoz a magyar katedra tanárai is csatlakoztak, akik a nyertes verset Tóth Pál Miklós, színész irányításával egyszerre mondták el az iskolaudvaron.

A rendezvényt Téglás József magyartanár nyitotta meg, aki elmondta, hogy a költészet napját évtizedek óta nagy költőnk, József Attila születésnapján ünnepeljük.


A rendezvényt Téglás József, magyartanár nyitotta meg
A rendezvényt Téglás József, magyartanár nyitotta meg


Több mint száz diák mondott együtt verset
A Kölcsey udvarán több mint száz diák mondott együtt verset


A diákok Tóth Pál Miklós irányításával mondták el a költeményt
A diákok Tóth Pál Miklós irányításával mondták el a költeményt



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: