2009-02-19 11:27:41• hírek • Szatmar.ro

Nagy verésbe szaladt bele Bölöni

A Standard Liege három gólos vereséget szenvedett az UEFA-kupában.

Az UEFA-kupa idei első fordulójának első mérkőzésein tizenegy találkozót rendeztek szerda este. A brémai rangadón döntetlen született, Huszti Szabolcs góllal segítette győzelemhez új csapatát, a címvédő Zenit Szentpétervárt, míg Bölöni László meglepő vereséget szenvedett.

Pedig a marosvásárhelyi edzőnek szorítók előzetesen azt gondolták, hogy a sor eddigi nehéz ellenfél után (Liverpool, Everton, Sevilla, Sampdoria, Stuttgart) végre egy verhető csapatot sodort Fortuna a Standard Liege útjába. Nos, a portugál Braga sietett erre rácáfolni, és Renteira valamint Leone révén már szűk fél óra elteltével két gólos előnyre tett szert. Ám ezzel még nem elégedtek meg, a 84. percben ugyanis Aguiar háromra emelte a különbséget, megnövelve ezzel Bölöni ráncait a jövő heti visszavágó előtt.

A címvédő Zenit Szentpétervár színeiben remekül mutatkozott be az újonnan igazolt Huszti Szabolcs, aki két perc elteltével akrobatikus mozdulattal szerzett előnyt a Stuttgart ellen. Bár Gomez fél óra elteltével kiegyenlített, Timoscsuk bombájának köszönhetően mégis az oroszok vonultak jó kedvűen az öltözőbe. A második félidőt hazai dominancia és helyzetek jellemezték, az utolsó percben azonban Gomez ziccerénél szerencséjük volt.

Az est rangadóján a Werder Bremen és a Milan tökéletes egyenlőségben végzett, már ami a gólok és a kapufák számát illeti, igaz, brémai játékos nem találta el az említett tartozékot. Egy védelmi hibát követően Inzaghi értékesítette Flamini passzát, ezzel vezettek az olaszok, akik, jó szokásukhoz híven, visszahúzódtak és megpróbálták tartani az eredményt. Ami majdnem eredményre vezetett, ha Inzaghi egy kontra végén nem a kapufát találja el és ha Diego (fotó) hat perccel a vége előtt nem egyenlít. De  a sportban nincsen „ha", így a hazai hívek is hiába emlegetik az utolsó percet, amikor Zambrotta saját kapufájára csúsztatta a labdát.

Az est egyik meglepetését a dán Aalborg okozta azzal, hogy 3-0 arányban legyőzte a spanyol Deportivo la Corunát: Anders Due nevéhez méltóan két gólt szerzett és a végén Jakobsen büntetőből állította be a végeredményt. Ennél is nagyobb meglepetés, hogy a francia St. Etienne könnyed, 3-1-es győzelmet aratott Athénban az Olympiakosz ellen. Az est szenzációját, nem először az idei kiírás során, az ukrán Metalist Harkiv okozta azzal, hogy Olejnik góljával idegenben legyőzte a Sampdoriát.

Eredmények:
Dinamo Kijev - Valencia 1-1
gólok: Milevskij (63.), illetve Silva (9.)

Zenit - Stuttgart 2-1
gólok: Huszti (2.), Timoscsuk (45.), illetve Gomez (36.)
a hazaiaknál Huszti Szabolcs a 88. percig, a vendégeknél Ciprian Marica a 76. percig volt a pályán

Olympiakosz - St. Etienne 1-3
gólok: Djordjevic (64.), illetve Ilan (12.), Dernis (43.), Gomis (90.)

Aston Villa - CSZKA Moszkva 1-1
gólok: Carew (69.), illetve Love (14.)

Werder Bremen - Milan 1-1
gólok: Diego (84.), illetve Inzaghi (36.)

Bordeaux - Galatasaray 0-0

Nijmegen - Hamburg 0-3
gólok: Trochowski (41.), Alex Silva (44.), Olic (75.)

Paris St.Germain - Wolfsburg 2-0
gólok: Hoarau (80., 84.)

Sampdoria - Metalist Harkiv 0-1
gól: Olejnik (45.)

Aalborg - Deportivo la Coruna 3-0
gólok: Due (54., 72), Jakobsen (90.)

Braga - Standard Liege 3-0
gólok: Renteira (17.), Leone (26.), Aguiar (84.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: