2009-02-19 12:47:43• hírek • Szatmar.ro

Mutuban bízva

A Fiorentina a kirobbanó formában lévő román csatárában bízik az UEFA-kupában.

A szerdai tizenegy találkozó után további öt mérkőzés vár a labdarúgás szerelmeseire csütörtökön az UEFA-kupa 16-os döntőiben.

Talán a legnagyobb presztízssel a Fiorentina és az Ajax összecsapása bír, melyen két, a végső győzelemre is esélyes csapat találkozik. Az olaszok eddig négy alkalommal találkoztak holland csapattal és még soha sem veszítettek, míg az amszterdamiak csak valamely európai kupa döntőjében hét alkalommal csaptak össze talján ellenféllel. És ötször nyertek is. A Fiorentina a remek formában szereplő, a hétvégén mesterhármast rúgó Mutuban bízhat leginkább, míg az Ajax télen eladta a Real Madridnak egyik legveszélyesebb támadóját, Klaas Jan Huntelaart. A Fiorentina hazai mérlege nem a legjobb, a legutolsó hat meccsből csak egyet tudtak megnyerni.

Mióta a tavaly nyáron Mansour sejk megvette a Manchester Cityt, a klub számolatlanul szórja a pénzt, de  a bajnokságban csak a kiesés elkerüléséért küzd, így az UEFA-kupa lehet számára a gyógyír. A világoskékek a dán Köbenhavn otthonában lépnek pályára, ahol a házigazdák mindössze egy angol csapatot tudtak legyőzni, mégpedig a Manchester Unitedet, még 2006-ban.

Az elmúlt 12 hazai meccsén mindössze a Liverpooltól kapott ki (kétszer) a Marseille, így nem lesz könnyű dolga a Twentének, főleg, hogy a holland csapat még soha nem nyert Franciaországban. Érdekesség, hogy a Twente az idei szezon során immár harmadszor látogat Voltaire hazájába, ősszel a Rennes és a Paris St.Germain vendégeként szenvedett vereséget.

Csütörtöki program:
Lech Poznan - Udinese
Sahtior Donyeck - Tottenham
Köbenhavn - Manchester City
Fiorentina - Ajax
Marseille - Twente

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: