2009-01-18 21:13:06• hírek • Szatmar.ro

A végjáték döntött

Hihetetlenül izgalmas utolsó percekkel Magyarország 30-27 arányban legyőzte Romániát.

Magyarország remek hajrájának és fizikai fölényének köszönhetően az utolsó percekben fordított és aratott 30-27-es győzelmet Románia felett, a Horvátországban zajló férfi kézilabda világbajnokság második napján.

 

 

Az első játéknapon a magyarok könnyedén verték Ausztráliát, így az első, komoly ellenfél ellen nyernie kellett Hajdú János csapatának, míg Románia tíz gólos vereséget szenvedett az olimpiai bajnok franciák ellen, így egy újabb vereség kellemetlen helyzetbe hozhatta Aihan Omer legénységét.

Ennek megfelelően óvatosan is kezdett mindkét gárda, az első gólig a harmadik percig kellett várni, ekkor Iváncsik Tamás volt eredményes. Igaz, ezt megelőzően mindkét kapus, Ion Stanescu és Nenad Puljezevics is hárított egy-egy büntetőt. Már ekkor világossá vált, hogy a két kapus fontos szerepet vállal a találkozón. Ezt követően is a magyarok voltak eredményesebbek, el is húztak 7-4-re. Ám Stanescu egyre inkább belelendült, a magyar védelem egyre kevésbé tudta megállítani a román rohamokat és a 18. percben Laurentiu Toma gólja azt jelentette, hogy a románok átvették a vezetést. Két magyar kétperces és pontos román támadások következtében egy adott pillanatban már négy volt a magyar csapat hátránya, végül 16-13-al vonulhattak az öltözőbe a felek.

A folyatásban csipkednie kellett volna magát a magyar csapatnak, ám csak kapkodás lett belőle, míg a románok hármat dobtak zsinórban. Ezt követően is jobban játszott Románia, Stanescu remekül védett, csak Nagy László megoldásai tartották a lelket a magyar csapatban, és a lépést az ellenféllel. Tartott ez 22-17-es román vezetésig, amikor hirtelen összeállt a magyar védelem, a gyors kontrák pedig rendre pontosak is lettek, és szempillantás alatt 23-22 lett az eredmény. A fordítás nem törte meg a román csapatot, pillanatok alatt ismét náluk volt az előny és fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó tíz percben aztán Puljezevics bravúrok sorát mutatta be, míg támadásban Nagy László remek gólokat és asszisztokat jegyzett, és az is belefért, hogy az utolsó öt percből négyet emberhátrányban töltsön a magyar válogatott.

Ezzel Magyarország százszázalékos mérleggel várhatja a hétfői találkozót Szlovákia ellen, míg a pont nélküli Románia nem engedhet meg magának egy újabb botlást Argentína ellenében.

Eredmények:
A csoport: Magyarország-Románia 30-27, Szlovákia-Ausztrália 47-12, Franciaország-Argentína 33-26
B csoport:Spanyolország-Kuba 45-20, Svédország-Dél-Korea 31-25, Horvátország-Kuvait 40-21
C csoport: Macedónia-Algéria 32-19, Németország-Tunézia 26-24, Lengyelország-Oroszország 24-22
D csoport: Norvégia-Brazília 39-21, Egyiptom-Szaúd-Arábia 26-18, Dánia-Svédország 27-26

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: