2010-02-25 01:56:26• hírek • Szatmar.ro

A végére elfogyott az előny

Bár sokáig vezetett, a végén mégis kikapott a VSK a Székelyudvarhelytől.

A férfi kézilabda Nemzeti Liga 17. fordulójában sorra kerülő Szatmárnémeti VSK - Székelyudvarhely meccsre eredetileg a hétvégén került volna sor, de a székely gárda akkor a Challenge Kupában volt érdekelt, így az összecsapás szerdára került át. Mivel az udvarhelyiek nagy csatában kiestek az európai kupából, méltán gondolhattuk, hogy a VSK jobban bírja majd fizikailag és pszichésen is a bajnokit. Nem így történt!

A vezetést az Udvarhely szerezte meg, a VSK a 7. percben tudott csak fordítani 5-4-re. Újabb hét perccel később ismét a vendégek mentek eggyel (8-9), ám hazaiak ismét fordítani tudtak (14-13), ráadásul meg is lódultak, így öt gólos előnnyel (21-16) vonulhattak szünetre.

A pihenő után 23-18-ig tartotta eredményét a szatmári csapat, ekkor azonban három gólt is kapott zsinórban. Sőt, két emberelőnyös szituáció után az Udvarhely a 42. percben 26-26-ra ki is egyenlített. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok 32-33-ig. Ekkor Surducan és Oláh góljaival még fordított a VSK, ám egy újabb bekapott gól után Birtalan a kapufát találta el, Oláh ziccerben hibázott, így az udvarhelyiek két gólos előnyre tettek szert és ezzel meg is nyerték a találkozót.

Nagy kár, mert egy győzelemmel VSK megelőzhette volna a Székelyudvarhelyt a tabellán és a 9. helyről feljöhetett volna 7.-re. A szatmáriak szombaton Temesváron vendégszerepelnek.

Szatmárnémeti VSK-Székelyudvarhelyi HC 35-37 (21-16)
A szatmári gólszerők: Birtalan 8 (2x7), Surducan 7, Vizsbovszkij 6, Burszacs 5, Oláh 4, Mates 3, Nagy 1, Savlovschi 1.


Elszalasztotta a győzelmet a VSK az Udvarhely ellen
Elszalasztotta a győzelmet a VSK az Udvarhely ellen


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: