2010-09-27 13:46:01• hírek • Szatmar.ro

Sima VSK-továbbjutás a kupában

A fiúknak nehezebb dolguk volt, a szünet után el is fogytak Resicabányán.

Hosszú hetek után végre egyaránt izgulhattak a szatmárnémeti kosár-és kézilabda szerelmesei: az idei szezonban először lépett ugyanis pályára ugyanazon a hétvégén a VSK mindkét csapata.

A női kosárlabda csapat a Román Kupa első fordulójának visszavágóján a Nagyváradi lányokat látta vendégül. Mivel az első meccsen, a Körös-partján Dan Fleseriu mester tanítványai 82-46 arányban nyerni tudtak, továbbjutásuk szinte borítékolható volt. A visszavágón nem is született meglepetés: a vendégek csak 4-7-nél tudtak vezetni, a Szamos-partiak végül 80-44 arányban diadalmaskodtak.

„A passzok még nem pontosak, sok a hibás átadás, de két-három hét múlva , már számottevő javulást lehet majd észlelni. Az erőnléttel nincs gond, és ennek tulajdonítható, hogy a gyengébb ellenfelek, mint most a Nagyvárad, a nagyszünet után már nem bírta tartani a tempót" , nyilatkozta a meccs után Fleseriu.

Ami a bajnokságot illeti, az a következő hétvégén indul, ám akkor a VSK szabadnapos lesz, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a csapat csütörtökön barátságos mérkőzésen összecsapjon a szlovák bajnok Dobre Anjeli együttesével.

Szatmárnémeti VSK-Nagyváradi CSM 80:44 (19:11, 11:9, 26:14, 23:10)
A szatmári csapat: Bjork 21, Klein 17, Ducker 8, Băluţă 8, Drake 6, Giurgiu 6, Orosz 6, Szmutku 6, Dunca 2, Mészáros, Nagy, Cristea.


Két, 36 pontos győzelmet aratott a VSK a Nagyvárad ellen
Két, 36 pontos győzelmet aratott a VSK a Nagyvárad ellen


A kosárlabdával ellentétben a kézilabda bajnokság már javában tart, a negyedik fordulóban a VSK férfi csapata a bajnoki ezüstérmes, Challenge-kupa-győztes Resicabánya otthonában lépett pályára. A meglepetés sajnos itt is elmaradt, egy remek első félidő után (a 25. percben még 13-10 arányban vezettek a szatmáriak) a vendégek elfogytak erejükkel, így a hazaiak 35-29 arányban nyerni tudtak.

A találkozó érdekessége, hogy az első félidő derekán Panazan kapust olyan szerencsétlenül dobták meg egy labdával, hogy majd tíz percig ápolták, csak egy injekció után tudott visszaállni a kapuba. Addig a junior Pogyina védett, mivel Teremi sérülés miatt nem volt tagja a keretnek.

A következő fordulóban, szombat délelőtt 11 órai kezdettel a VSK az újonc Bukaresti CSM-t fogadja. „Hazai pályán győznünk kell", adta ki az ukázt Nicolae Istrate edző.

Resicabányai UCM-Szatmárnémeti VSK 35-29 (17-13)
A szatmári gólszerzők: Liberţ 6 (2x7), Timofte 5, Vizsbovszkij 5, Oláh 4, Váradi 3, Surducan 2, Munea 2, Savlovschi 1, Szavics 1
Játszott még: Panazan (13 védés), Pogyină (1 védés), Mateiaş, Mateş, Bejenariu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: