2010-10-07 18:00:09• hírek • Szatmar.ro

A védekezésen kell javítani

A Temesvár ellen kezdi a szezont a VSK, a cél idén is a rájátszás.

A kosárlabda szerelmesei számára vélhetően hosszúnak tűnt a nyári holtidény, ám a szurkolók fellélegezhetnek: szombat délután 18 órai kezdettel a Szatmárnémeti VSK csapata a Temesvárt látja vendégül, ezzel pedig kezdetét veszi a 2010-2011-es szezon.

Legalábbis a szatmári lányok számára, a Nemzeti Liga többi csapata ugyanis már túl van egy fordulón. Ennek a látszólag ellentmondásos ténynek az az egyszerű oka van, hogy a pontvadászat északnyugati csoportjában hét együttes szerepel (akárcsak a dél-keletiben), az első etapban pedig a VSK szabadnapos volt.

A szurkolók várakozása már csak azért is felfokozottabb, mint máskor, mert a nyáron nem kevesebb, mint kilenc új játékos csatlakozott a kerethez. A megújult VSK ugyanakkor már bemutatkozott saját közönsége előtt, ám a Nagyvárad elleni könnyed kupasikerből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni arról, hogy hol is tart az együttes. Hogy a Temesvár elleni bajnoki után lehet-e majd, az talány, az viszont tény, hogy a bánságiak az első fordulóban odahaza 75-56-os vereséget szenvedtek a Sepsiszentgyörgy ellenében. Nem csak ezen eredmény tükrében, de az mindenképpen kijelenthető, hogy a szombati bajnoki egyértelmű esélyese a Szamos-parti egyesület.

Éles Péter, a hazaiak menedzsere számára csakis a győzelem az elfogadható eredmény, még akkor is, ha elismeri: a lányok védekező munkáján még van mit csiszolni. „Nem szabad, hogy gondot jelentsen a legyőzésük, ám a temesvári gárda mindenképpen erősödött az elmúlt idényhez viszonyítva. Ők hét új játékost igazoltak, mi kilencet, ezért az összeszokottság hiánya miatt nem a legjobb minőségű kosárlabda játsszák majd a csapatok. Mindenesetre a lényeg az, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot, és az alapszakasz végén benne legyünk az első négyben, ami a rájátszást jelenti. Akkor aztán meghatározhatjuk a végleges célt is".

Az alapszakasz december 11.-én ér véget, az pedig már most biztos, hogy a VSK az utolsó két hazai meccsét nem játszhatja le a Sportlíceum Ady Endre utca termében. Itt ugyanis ekkor elkezdődnek azok a munkálatok, melyek során a játéktér burkolatát parkettre cserélik. Ennek következtében klub valószínűleg felcseréli a pályaválasztói jogot a Nagyváraddal, a Sepsiszentgyörgyöt pedig a Sportlíceum régi termében fogadhatja a VSK.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: