2018-07-12 07:14:23• hírek • Szatmar.ro

A vb árnyékában kezdődnek az európai selejtezők

A nyár csúcs sporteseménye, az oroszországi labdarúgó világbajnokság még véget sem ért, máris útjukra indultak az európai kupasorozatok selejtezői – az érintett csapatok számára meglehetősen méltatlanul.

A Kispest szerdán kikapott Macedóniában, a Videoton pedig döntetlennel startolt Luxemburgban. Csütörtökön az Újpest Azerbajdzsánba látogat, míg a Ferencváros izraeli ellenfelet fogad. Egyetlen érintett román csapatként a Viitorul Luxemburgba látogat.


A sort a Videoton nyitotta, amely Huszti Szabolcs vezető találata után csak 1-1-es döntetlenre volt képes a luxemburgi bajnok Dudelange otthonában. Az Európa Ligában a Honvéd már szerdán kezdett és 2-1-re kikapott Macedóniában a Rabotnicskitől. Nagy Gergő még egyenlíteni tudott, a kispestiek mégis kikaptak.


Ehhez hasonló, talán csalódást keltő, de a visszavágóra mindenképpen reményt kecsegtető eredményben bízik az Újpest is, amely Bakiban a Neftci vendégeként lép pályára. Az azeri bronzérmesnél nagy volt a jövés-menés a nyáron, heten érkeztek és nyolcan távoztak. A haiti Soni Mustivar neve ismerős lehet a román futball ismerői számára.


A nyáron a 10. kupagyőzelmét ünneplő Újpestnél csak Viktor Angelov érkezett vissza kölcsönből, távozott viszont a francia második vonalbeli Lenshoz Souleymane Diarra, Windecker József pedig nem hosszabbította meg szerződését.


A Ferencvárosnak nincs választása, nyernie kellene az izraeli Maccabi Tel Aviv ellen, hogy az idegenbeli visszavágóra legyen továbbjutási esélye. A zöld-fehéreknél is nagy volt a jövés-menés, a legfontosabb távozó a belga Genkhez szerződő Josepg Paintsil, valamint a két vezér, Gera Zoltán és Hajnal Tamás visszavonulása. A Fradi-hívek sokat várnak viszont a Honvédtől szerződtetett olasz Davide Lanzafamétől és Kjartan Finbogasson személyében az első izlandi is bemutatkozhat a magyar élvonalban. Könnyű dolga nem lesz a Ferencvárosnak, a Maccabi tavaly is szerepelt az Európa Ligában, annak csoportkörében.


A román csapatok közül csak a Viitorul startol ilyen korán, az ovidiui csikócsapat a történelme első trófeáját szerző luxemburgi kupagyőztes RFCU Luxembourg otthonában lép pályára. A hazaiak játékerejéről sokat sejtet, hogy csak a hetedik helyen zártak tavasszal a luxemburgi bajnokságban. A Viitorul bajnokként negyedik lett legutóbb, a klub szokásaihoz híven pedig a nyáron is eladott némi pénzért egy-két húzó játékost: Cristian Ganea a spanyol Athletic Bilbaóhoz, Alexandru Cicaldau pedig a Craiovához került egyaránt egy-egy millió euróért. Az érkezők nagy része természetesen fiatal, de találunk két rutinos játékost is: a FCSB-től érkező Vlad Achimot és a CFR-t elhagyó Srdjan Luchint.


Netfci Baki – Újpest 20.00 Duna World
Ferencváros – Maccabi Tel Aviv 20.00 M4
RFCU Luxembourg – Viitorul 21.00

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: