2008-06-25 17:19:56• hírek • Szatmar.ro

Közvita a beruházásokról

 A Polgármesteri Hivatal a jövőben minden városrendezési tervet közvitára bocsájt.

Ilyés Gyula polgármester megelégelte a tanács által elfogadott városrendezési tervek elleni támadásokat, így rendszeres közvitákat kíván összehívni az aktuális beruházások megvitatása érdekében.

 
A helyi tanácsülések napirendi pontjai közt folyamatosan szerepelnek a városrendezési határozattervezetek, amelyek jóváhagyása előtt számos egyeztetés szükséges. A hosszas munka azonban a lakosság részéről sok esetben negatív hatásokat eredményez. A polgármester úgy döntött minden aktuális urbanisztikai tervet közvitára bocsájt a jövőben, ahol bárki kinyilváníthatja ellenérveit.

-A lakosságot rendszeresen értesítjük majd a megvitatásra kerülő kérdésekről, hogy aki érintett egy adott beruházási kérdésben hangot adhasson véleményének, ezzel elkerülhetjük az utólagos támadásokat. A városrendezési terveket nehéz úgy alakítani, hogy mindenkinek megfeleljen. A tanács próbál minél rövidebb időn belül döntést hozni, hiszen a beruházók is türelmetlenek, azonban nem lehet minden esetben úgy megvalósítani egy elképzelést, hogy azzal senkinek ne legyen problémája – véli Ilyés.

A legelső közvitára július folyamán kerül sor.

P.A. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: