2008-09-24 17:46:15• hírek • Parajdi Andrea

A vártnál kevesebb volt a résztvevő

Csütörtökön újabb közvitát tartottak a városrendezési tervek kapcsán, ahol ismét bárki hangot adhatott a véleményének.

Június óta rendszeresen közvitára bocsátják az egyes beruházási terveket, ugyanis ezek kapcsán a városi tanácsüléseken korábban folyamatosan viták alakultak ki. A tanácsosok hosszas munkája pedig a lakosság részéről sok esetben negatív visszajelzést kapott. Annak ellenére, hogy sok szatmári tesz panaszt, ha egy nagy beruházás épül a környezetében, vagy éppen a szomszédja kapott engedélyt egy többemeletes ház felépítésére, mégis kevesen élnek a közvita nyújtotta lehetőségekkel.

 

Csütörtökön ismét olyan városrendezési tervek kerültek megvitatásra, amelyek az építkezési engedélyek kiadására várnak. Ilyés Gyula polgármester szerint ez az egyetlen olyan lehetőség, amikor a lakosság közvetlenül szólhat bele és a törvényes keretek közt akár befolyásolhatja is a beruházási elképzeléseket.

-Bár a közvitán elmondott véleményeknek nincs jogi érvényessége, mégis érdemes minden érintettnek jelen lenni és belelátni a tervekbe, utólag reklamálni ugyanis sokkal bonyolultabb és általában eredménytelen - véli Ilyés.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: