2011-05-11 10:15:32• hírek • Kocsis Zoltán

Lezárják a Kubik tó környékét

Az utóbbi időben egyre inkább egy illegális szemétlerakodóhoz kezdett hasonlítani a Kubik-tó és környéke, ezért a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal május második hetében egy átfogó takarítási akciót hirdetett meg, karöltve a helyi rendőrséggel és a közterület-fenntartó vállalattal.

A fent említett három intézmény döntése alapján lezárták a tóhoz vezető utakat, hogy ezzel elejét vegyék a szeméthalmazok bővülését az Emil Racovita, a Salciilor, a Teilor valamint az Ilisesti utcák környékén. A munkálatok idején a helyi rendőrség munkatársai állandó járőrszolgálatot biztosítanak a környéken.

Ilyés Gyula polgármester portálunknak elmondta, hogy megdöbbentő módon nem csak háztartási, de ipari szemetet is találtak a környéken. Elmondása szerint egy Baritiu-úti autójavító műhely, valamint egy fogorvosi rendelő is rendre oda vitte tevékenysége melléktermékeit, ám bizonyítékok híján senkit sem tudnak ezért megbüntetni.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a Kubik-tó környékének egy része magántulajdonban van, amellyel kapcsolatban már korábban elfogadtak egy városrendezési tervet. A köztulajdonban lévő területekkel kapcsolatban szintén komoly tervei vannak a városnak, ám ezek megvalósítása elsősorban az Európai Uniótól függenek.


Szemét lepte el a Kubik-tavat
Szemét lepte el a Kubik-tavat


"Amit a tóból meg lehet menteni, azt szeretnénk megtartani zöldövezetként. Emellett építenénk oda egy-két utat és néhány lakóházat, erre készült egy uniós pályázat, ennek az elbírálásától függ, hogy lesz-e minderre pénzünk", mondta Ilyés.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a jelenlegi akció során, a szemét összeszedése és elhordása után több részt is feltöltenek földdel, előkészítve a már említett reménybeli építkezéseket.

A Kubic-tó környéke

A Kubic-tó környéke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: