2009-11-27 17:18:17• hírek • Szatmar.ro

Volkswagen, 2012-től?

A VW csak motorszállítóként tudja elképzelni a Forma1-es szerepvállalását.

Könnyen lehet, hogy a Honda, a BMW és a Toyota példáját egy másik autóóriás, Renault is követi és kiszáll a Forma1-ből, ettől függetlenül egy harmadik egyre inkább azon gondolkodik, hogy belépjen a száguldó cirkuszból. A Volkswagenről van szó, amely 2012-től venne részt a száguldó cirkuszban, de csak motorszállítóként.

„Miért köteleznénk el magunkat egy csapathoz, ha több istállónak is szállíthatunk motort. Ha megveszed a Red Bullt, de Adrian Newey elmegy pecázni, a csapat többé nem lesz sikeres", mondta Hans Joachim Stuck, a VW képviselője. Az egykori pilóta arra utalt, hogy a wolfsburgi gyárat többször is kapcsolatba hozták a Red Bull-al. Stuck magyarázatként a BMW esetét is felhozta, mivel a bajorok dollármilliókat fektettek egy szélcsatornába és egy szuperszámítógépbe, amely befektetés kilépésükkel teljesen kárba veszett.

Stuck egyértelműsítette, hogy a VW 2012 előtt semmikép nem lép be a száguldó cirkuszba, mivel abban az évben komoly módosítások lesznek a motorokat érintő szabályok terén.

A BMW-vel kapcsolatos hír továbbá, hogy megegyeztek Peter Sauberrel és a svájci üzletember visszaveheti csapatát, amennyiben az indulhat a Forma1-ben. Ez legközelebb december 11.-én, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának a gyűlésén dőlhet el.

Korábban úgy tűnt, hogy a Qadback befektetői csoport veszi át az istállót, ám ők közben anyagi gondokkal küszködnek. Amennyiben a FIA lehetővé teszi a Sauber részvételét, akkor a Hinwillben található gyár alkalmazottainak nagy része is fellélegezhet, még akkor is, ha a 388 munkahelyből csak 250 maradna meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: