2008-01-14 18:48:29• hírek • István Löchli

Elkezdődött a vállalkozási projekt

 Nagy sikernek örvend a Hans Linder Alapítvány ötletbörzéje, melyen 400 megyebeli diák vesz részt.
Nagy sikernek örvend a Hans Linder Alapítvány ötödik alkalommal megszervezett ötletbörzéje. A  projekt feladata egy vállalkozási terv elkészítése, és erre 97 megyebeli diákcsapat jelentkezett, így összesen 400 tanuló vesz részt a hétfőn induló programban.

Amint azt Széklaki Edina, az alapítvány projektkoordinátora a Szatmár.ro-nak elmondta, a projekt december 2-án kezdődött a megyebeli IX-XII. osztályok jelentkezésével, így a most induló képzésen több mint 400 tanuló vesz részt, szinte a megye összes tanintézetét képviseltetve.  - Célkitűzésünk, hogy minél többet tanítsunk a gyerekeknek – mondta a Hans Linder munkatársa. A diákok több alkalommal fognak találkozni: minden héten kétszer különböző témakörökben hallhatnak előadásokat.
 
Hétfőn a vállalkozói ötlet kidolgozásával vette kezdetét a képzés, majd esélyek és kockázatok címmel hallhatnak előadást, valamint marketingstratégiáról és pénzügyi tervekről is szó esik. Az elméleti képzést az alapítvány alkalmazottai végzik, de azt követően a diákoknak lehetőségük nyílik helyi vállalkozókkal találkozni. Minden nap három vállalkozó várja az érdeklődő fiatalokat, akiknek feltehetik a kérdéseiket is. A projekteket januártól március végéig készíthetik el a csapatok, ez alatt részt vesznek a szervezők és támogató partnereik közreműködésével előkészített kurzusokon. Ez egy nagy lehetőség a diákoknak, hiszen a vállalkozási ötlettől, a piackutatáson át, a vállalkozás felépítésében, gazdasági számításokban, pénzügyi kérdésekben illetve az esélyek és kockázatok ismertetésében nagyobb tapasztalatot szerezhetnek, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy a későbbiekben sikeres vállalkozókká váljanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: