2009-07-31 16:33:41• hírek • Szatmár.ro

A városfejlesztés a cél

Szatmárnémeti északi részének infrastrukturális fejlesztésére, a színház épületének felújítására, szociális központ létrehozására pályázik az önkormányzat.

A Polgármesteri Hivatal keretében működő nemzetközi pályázatokért felelős iroda munkatársai jelenleg két projekten dolgoznak gőzerővel, mégpedig a Szatmárnémeti-Fehérgyarmat bicikliút projektjén illetve annak a nagyszabású tervnek az előkészítésén, mely keretében a város északi részét, az Északi Színház felújítását, szociális központ létrehozását szeretnék megvalósítani.

A bicikliút megépítéséről szóló pályázat pozitív elbírálásban részesült, így elkezdődhetnek a közbeszerzési pályázati kiírások. A pályázat összértéke 6 millió euró, amelyből 60 kilométeren épül majd bicikliút.

Ezen pályázatokhoz csupán két százalékos önrésszel kell hozzájárulnia az önkormányzatnak.

A városfejlesztést célzó projekt előkészítése most van folyamatban. A Regionális Operatív Program első tengelye magába foglalja a városrendezés teljes egészét, beleértve az útfelújításokat, emlékművek, épületek renoválását. Az önkormányzat Szatmárnémeti északi részén (Solidaritatii, Kubik-környéke) lévő negyedek teljes úthálózatának felújítására, valamint 22 földes út leaszfaltozására is szeretne támogatást szerezni. Ugyanezen a prioritási tengelyen az Északi Színház felújítását, valamint szociális gondozói központ kialakítását is szeretnék megpályázni.

„A színház épületének felújítása keretében az épület teljes modernizációja van tervbe véve, megerősítik az épület szerkezetét, felújítják a víz-, gáz-, fűtéshálózatot, az épület közvetlen környékének rendbetételére is jut majd pénz"- magyarázta Koncz Andrea, irodavezető.


Egy nyertes pályázattal sor kerülhetne a színház felújítására
Egy nyertes pályázattal sor kerülhetne a színház felújítására


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: