2015-04-30 18:16:34• hírek • Szatmár.ro

A városban végzett munkákra panaszkodtak a tanácsosok

Gödröket ásnak,majd úgy hagyják a munkások - az aszfaltozásra heteket kell várni.

Számos ponton zajlanak munkálatok Szatmárnémetiben, van ahol a kanalizálási rendszert és a vízhálózatot újítják, máshol a "gázosok" dolgoznak. Többhelyütt is mély gödröket ásnak, ám sok esetben úgy felejtik őket, vagy hanyagul visszatöltik, a tetejére pedig terméskő marad - aztán hosszú hetek telnek el, de nem aszfaltozzák le a felbontott részt. Ezt is szóvátették a városi tanácsosok a csütörtöki tanácsülésen.

Meg azt is, hogy bizonyos gödrök balesetveszélyesekké válnak, ugyanis nem kerítik el, jelzik őket megfelelően. Autók belehajthatnak, gyerekek-felnőttek egyaránt megsérülhetnek, ha beleesnek.

Előbb Butka Gergely jelezte, hogy sokhelyütt terméskővel "zárták le" a gödröt és hetek óta úgy áll, nem aszfaltozták vissza a felbontott részt. Nagy Szabolcs tanácsos felhívta a polgármester figyelmét arról, miszerint a tanács elfogadott egy határozatot, amely a városban zajló munkákat szabályozza és van egy olyan része is, amely a büntetéseket tartalmazza, ha nem tartják be az előírásokat. Adrian Albu is csatlakozott az előtte szólókhoz: "Alkalmazni kell a határozatot, hiszen azért szavaztuk meg."

A cikkünkhöz mellékelt képet Butka Gergelytől kaptuk. Ő a Ganea utcában készítette a felvételt, majd jelezte is a problémát az illetékesek felé, akik igen operatívnak bizonyultak. "Másnapra megfelelő jelzésekkel látták el a gödröt" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: