2013-06-22 14:57:19• hírek • Póti Orsolya

A város régi főterén vonultak fel a megye napján

Szatmár megye előjárói, a megye településeinek polgármesterei, pálinkás lovagrendek és mazsorettek vonultak fel június 23-án Szatmárnémeti régi főterén fúvósok kíséretében.

A Szatmár megye napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat szombat délelőtt felvonulással vette kezdetét, majd a régi főtéren felállított színpadról kívántak jó szórakozást és kellemes időtöltést mindenkinek a megye elöljárói.

A hétfőig tartó rendezvénysorozatot egyébként idén első alkalommal rendezte meg a Szatmár Megyei Tanács, azért hogy népszerűsítse a megyénkre jellemző multikulturalitást, különféle programok révén bemutassa megyénk hagyományait és népszokásait, valamint az esti koncertek által lehetőséget teremtsen a kikapcsolódásra.

Nemcsak a szatmáriak számára, hanem az egész országnak újdonság ez az esemény, hiszen eddig még egyetlen megyei tanács sem szervezett ehhez hasonlót - hangsúlyozta Stef.

A köszöntőbeszédek után sor került a IX. Pálinkafesztivál győztes termelőinek díjazására a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend, a Szabolcsi Pálinka Lovagrend és a Szatmári Pálinka Lovagrend részvételével.

A díjátadó ünnepséget Scholz Béla nyitotta meg, majd Erdei D. István képviselő nyújtotta át az okleveleket a rendezvényen jelenlévő pálinkakészítőknek. Idén összesen 50 termelő részesült arany éremben, negyvenen kaptak ezüstöt, 31-en pedig bronzot érdemeltek. A rendezvényen kiosztottak hét 7 részvételi oklevelet is kisvárdai és dombrádi versenyzőknek is. Az idei versenyt a sárközi Hornyák Tibor nyerte megegy 2012-es szilvapálinkával.

A díjak átadása után a kis színpadon kezdetét vette a Néptánc és Népzene Fesztivál, amely egészen 22 óráig várja az érdeklődőket.  A nagyszínpadon modern táncbemutatókat és egyéb érdekes rendezvényeket követhetett figyelemmel a közönség, 16 órától pedig kezdetét vette a pop és rock koncertek sorozata.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: