2008-12-04 17:17:44• hírek • Szatmár.ro

A város kifizette a munkálatok egy részét

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a napokban vette át részlegesen a Golescu hidat, amellyel párhuzamosan az elvégzett munkálatok egy részét is kifizette. Mint kiderült, a híd végleges átvétele csupán két év múlva történik meg.

Aki ismeri a Golescu híd történetét, az tudja, hogy a befejezett munkálatok átvételének 1976-ban meg kellett volna történnie, a végleges átvételre pedig 1978-ban kellet volna sort keríteni, ugyanis a híd építési munkálatai 1971 májusa és 1976 októbere között zajlottak.

Kivitelezési hibák miatta az elő-átvétel és az objektum átadási átvétele a befejezéskor nem történt meg, a hidat az akkori állapotában nyitották meg a forgalom előtt. A szakértői jelentések alapján húsz évvel az üzembehelyezést követően, vagyis 1996-ban kellett volna egy általános nagyjavítást elvégezni a hídon. A pénzeszközök hiánya miatta azonban a munkálatokat 2006-ig elhalasztották. A javításra kiírt licitet a magyarországi Vegyépszer Zrt. nyerte meg. A cég 2006 augusztusában kezdett hozzá és 2007 novemberében fejezte be a munkálatokat, amelyek összértéke meghaladja az egy millió lejt.

Mivel több elem is hiányzott a teljes átvételhez, így 2007-ben sem történt meg az átvétel, s ennek okán tavaly december 21-én a felek jegyzőkönyvet írtak alá, amelyben rögzítették a hiányosságokat.

A jegyzőkönyvbe foglaltak munkálatokat idén elvégezte a fővállalkozó, így a Golescu - híd átvételének feltételei teljesültnek tekinthetők. A jó kivitelezés garanciális időtartamának lejárta után 2010 decemberében kerül sor a végleges átvételre - olvasható a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján.

Csupán 2010 decemberében történik meg a Golescu híd végleges átvétele.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: