2014-11-09 14:37:22• hírek • Kocsis Zoltán

A város, ahol dőlnek ki a közvilágítás oszlopai

Nem gyakran fordul elő, hogy egy városban - ahol nincs se háború, se földrengés, se semmilyen más katasztrófa - csak úgy kidőljenek a közvilágítási hálózat oszlopai. Szatmárnémeti viszont a jelek szerint ebbe a kategóriába tartozik!

Emlékezhetünk rá, a Szatmár.ro is megírta, hogy az idei év májusának végén, pontosabban 27-én, a város régi központjában, a Szabadság-tér és a Székesegyház között egy parkoló autóra borult egy oszlop. Egy parkolni készülő német turistabusz beleakadt ugyanis egy illegálisan kihúzott kábelbe, amely erősebbnek bizonyult, mint az oszlop alapja.

Nos, hasonló eset történhetett volna Szatmárnémeti Szatmárpálfalva felőli szélénél, a Jubileului utcában is. Ez az a néhány száz méteres utca, amely összeköti az Independentei sugárutat a Szatmárpálfalvai úttal - minek következtében a város egy viszonylag forgalmas részéről van szó. Itt az egyik oszlopot csak a mellette álló, nem túl vaskos fa tartja! Az oszlop tövében tisztán látható baleset vagy rongálás nyoma. A rendőrség tájékoztatása szerint azonban a legutóbbi baleset a Jubileului utcában még 2013. július közepén történt.

A város központjában történt eset szerencsére nem okozott személyi sérülést, az anyagi kár viszont jelentősnek mondható. Hogy a Jubileului utcán még nem történt baleset, az csak és kizárólag a fának köszönhető!

Megnyugtató ugyanakkor a tudat, hogy Dorel Coica polgármester korábbi bejelentése szerint Szatmárnémeti közvilágítását ezekben a hetekben osztrák és német szakemberek mérik fel és elemzik. Valamelyiküknek biztosan feltűnik majd a Jubileului utcai oszlop. Dőlésszöge elég nagy ahhoz, hogy észre lehessen venni. Ha már az önkormányzat, a rendőrség és a hálózatot adminisztráló Electrica munkatársai közül senkinek nem tűnt fel a balesetveszélyes állapot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: