2006-08-21 12:08:32• hírek • Szatmar.ro

A németek Romániáról

branAz adatokból kiderül, hogy a németek 46 százaléka semmit sem tud Romániáról.

Román megrendelésre Németországban közvélemény-kutatást végeztek idén május-júliusban arról, hogy milyen a németek képe az országról. Az adatokból kiderül, hogy a németek 46 százaléka semmit sem tud az EU-tagság előtt álló Romániáról.
A válaszadók 27 százaléka inkább pozitív, 27 százaléka inkább negatív véleménynyel van a románokról - írja a mediatica. 

A németek szerint Románia egy szegény ország, amely a múltban sokat szenvedett, és ahol szép a táj, jó a bor, érdekesek a népművészeti tárgyak és jók a mezőgazdasági termékek. A románokat szerény, vendégszerető népként látják, de úgy vélik, hogy elmaradottak.A megkérdezettek 61 százaléka egyetlen ismert román személyiséget sem tudott megnevezni. A legtöbben Nicolae Ceauşescu kommunista vezetőre emlékeznek (22 százalék), a második-harmadik helyen végzett a Romániában teljesen ismeretlen, Németországban élő, brassói születésű Peter Maffay rock-zeneszerző és Ion Ţiriac teniszező (7-7 százalék), majd Nadia Comăneci egykori tornász (6 százalék) és Drakula (4 százalék) szerepel a listán.
A németek általában érdeklődőek Kelet-Európa iránt, 60 százalékuk az elmúlt öt esztendőben meg is látogatott egy országot a régióból. Kevés német számára jelent azonban turisztikai szempontból vonzerőt Románia. A legismertebb romániai turisztikai célpontok (sorrendben): Bukarest; a Duna-delta; a Drakula-kastély; Erdély középkori városai; a termálvizes fürdőhelyek; az antik archeológiai maradványok, a moldvai kolostorok és a hagyományos falvak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: