2013-01-09 16:45:52• hírek • Póti Orsolya

A változó felvételi kritériumokról tájékoztattak

Január 8-án, kedden munkaértekezlet zajlott a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán. Az értekezleten megbeszélt tevékenységekről, tervekről tájékoztatta a sajtó képviselőit Végh Balázs Béla adjunktus és a kar másik három tanára.

Sajtótájékoztató keretében számoltak be a BBTE Szatmárnémetiben működő Pszichológia és Neveléstudományok Karának pedagógusai - Végh Balázs Béla, Baranyai Tünde, Szabó-Thalmeiner Noémi és Stark Gabriella - képzéseikről, az új felvételi-rendszerről, illetve közérdekű tevékenységeikről.

Elsőként Végh Balázs Béla köszöntötte a sajtó képviselőit, majd bevezetésképpen elmondta: mindazt amit az elmúlt években elkezdtek tovább szeretnék folytatni, illetve új tevékenységekkel, pályázatokkal és képzésekkel emelnék a felsőoktatási intézmény színvonalát.

„Tovább folytatjuk a megkezdett projekteket a nyíregyházi, a hajdúböszörményi, a szombathelyi és a budapesti tanintézményekkel. Olyan konferenciák kerülnek majd megrendezésre, melynek során értékes tapasztalatcserére nyílik lehetőség" - mondta el Végh.

Baranyai Tünde egyetemi tanár az egyetemi alapképzésben megváltozott felvételi kritériumokról tájékoztatott. Mint megtudtuk, az érettségi átlag 75 százalékban fog számítani, 25 százalékban pedig egy helyesírás és nyelvi kompetencia, valamint egy matematikai ismereteket felmérő teszt dönt majd arról, hogy a diák továbbtanulhat-e az általa választott karon.

A Pszichológia és Neveléstudományok Kar egy újabb nyílt napot szervez márciusban középiskolás tanulók számára, melynek keretében népszerűsítik az egyetemen zajló képzéseket és egyéb tevékenységeket. Ezenkívül egy szakmai nap is megrendezésre kerül, amely révén a gyakorló pedagógusok kaphatnak hasznos információkat az egyetem továbbképzéseiről.

„Észrevételeink szerint a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség nem értesíti az egyetemünkön zajló fokozati továbbképzésekről a magyar nyelven oktató pedagógusokat - óvónőket és tanítókat -, így a szakmai nap rendkívül hasznos lesz az érintett tanárok számára" - magyarázta Végh.

Mint megtudtuk, az első fokozati továbbképzésre január 31-én 12 órától kerül sor, a második pedig valamikor júniusban kerül megrendezésre. Ebben a félévben diákkonferenciákat is szerveznek úgy a nappali tagozatos, mint a távoktatásban résztvevő tanulóknak.

Az új tanévtől „Hatékony tanítási stratégiák" címmel indul mesteri képzés a Szatmárnémetiben kihelyezett pedagógia karon. A nappali tagozatos felsőfokú képzés tandíjmentes és költségtérítéses helyekkel várja majd továbbtanulni vágyókat.

Végezetül Végh elmondta: a szatmári pedagógiai kar az északi régió egyik oktatási centruma, mely továbbra is korszerű, naprakész és színvonalas oktatást nyújt minden pedagógiai csoportnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: