2013-11-16 13:39:45• hírek • Kocsis Zoltán

A válság nem ért véget és egyhamar nem is fog

„A gazdasági válság nem ért véget és egyhamar nem is fog", hangzott el többek között péntek este Szatmárnémetiben, a szatmári Üzletemberek Bálján. A nagyszabású rendezvényen a megye legmenőbb vállalkozói mellett olyan prominens személyiségek is részt vettek, mint Lucia Varga erdészeti és vízügyi miniszter, Nancu Dumitru államtitkár, Ovidiu Silaghi európai parlamenti képviselő vagy Niels Schnecker politikai elemző.

„Ha Önöknek jól megy, akkor az államnak és az országnak is jól megy", kezdte beszédét Lucia Varga. A miniszter asszony elmondta, reális párbeszédet akar a politikum, a vállalkozói szféra és a társadalom egyéb szegmensei között. Szerinte igen is van pénz a különböző projektek megvalósításához, csak tudni kell azokat felhasználni.

Ovidiu Silaghi elmondta, szinte biztosra vehető, hogy Románia további 2,6 milliárd eurót hívhat le a következő évben az Európai Unió 2007-2013-as költségvetési periódusában elkülönített összegekből, míg Nancu államtitkár arról beszélt, uniós szinten komoly problémát jelent, hogy még nem ismertek az EU 2014-2020-ra vonatkozó irányvonalai, prioritásai.

Niels Schnecker osztrák származású bukaresti elemző hangot adott azon véleményének, mely szerint „a gazdasági válság nem ért véget és egyhamar nem is fog!". „Munkahelyeket kell teremteni, ez az egyetlen kiút. Van egy-két érdekes ötlet a kormány 2014-es költségvetési tervezetében. Úgy gondolom, ha csak a 30%-át meg tudja valósítani jövőre a kormány annak, amit ígér, akkor reménykedhetünk a romániai középosztály jövőbeni megerősödésében. Ennek feltétele a munkahelyteremtés, ez garantálja a társadalom fejlődését", jelentetti ki a kilenc nyelven beszélő elemző.

Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere kiemelte, hogy a gazdasági szféra jóléte kihatással van az önkormányzat lehetőségeire is, míg Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke Varga segítségét kérte a lunaforrási sítelep befejezéséhez és a repülőtér modernizálásához.

Az Üzletemberek Bálját immár huszadik alkalommal szervezte meg a Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara. „Célunk, hogy ápoljuk és promováljuk a Szatmár megyei gazdaság és annak szereplőinek imázsát", jelentette ki Daniela Culic, a Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara elnöke. „Szintén nagyon fontosnak tartjuk, hogy hirdessük megyénk gazdasági lehetőségeit, potenciálját", tette hozzá, kiemelve: egy ilyen alkalom arra is nagyszerű lehetőséget biztosít, hogy a különböző területeken tevékenykedő cégek, üzletemberek megismerjék egymást.

A gálán díjazták a különböző területeken kiemelkedően teljesítő szatmári kis- és középvállalkozásokat. A közel két tucat kategóriában helyet kaptak a mezőgazdaságtól az informatikán át a hajóépítésig (!) számtalan területen tevékenykedő cégek, vállalkozások.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: