2012-08-24 17:44:34• hírek • Kocsis Zoltán

Németország nagykövetségének kulturális attaséja Szatmárnémetiben

Pénteken Szatmárnémetiben tárgyalt a helyi önkormányzatok vezetőivel Josep Karl, a Német Szövetségi Köztársaság bukaresti nagykövetségének kulturális attaséja, egyben főtitkára. A diplomata találkozott Eugeniu Avram prefektussal, Adrian Steffel, a Megyei Tanács elnökével valamint Johann Forstenheizlerrel, a Német Demokrata Fórum Szatmár megyei szervezetének az elnökével.

A megbeszélésen Karl megköszönte a helyhatóságoknak a német kisebbségnek nyújtott támogatását. Elragadtatottságában azt találta mondani, hogy „Románia büszke lehet kisebbségvédelmi rendszerére". A kulturális attasé arra kérte partnereit, járuljanak hozzá a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum egykori kantinjának a felújításához, hogy ott mihamarabb elindulhasson az elemi oktatás.

Avram felvetette annak lehetőségét, hogy Szatmár megyében a német legyen a második idegennyelv a szakoktatásban, ettől remélve, hogy a fiatalok könnyebben találnak maguknak munkahelyet úgy bel-mint külföldön, illetve ez vonzóbbá teheti a régiót a német befektetők számára. Stef a krasznabélteki fürdőt említette, mint a német turisták és beruházók esetleges vonzási pontját.

A tanácselnök szóvá tette, hogy szeretnének közvetlen repülőgépjáratokat indítani Szatmárnémetiből németországi városok felé. Ezzel kapcsolatban Karl ígéretet tett, hogy kapcsolatot teremt a megyei tanács és a német Lufthansa légitársaság között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: