2010-05-27 15:43:07• hírek • Kertész Róbert/MTI

A válóperes jogászok is készülnek a foci vb-re

Forgalmas nyárra készülnek a válóperes ügyekre szakosodott brit jogi irodák, a korábbi tapasztalatok alapján arra számítva, hogy a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság próbáját számos házasság nem fogja kiállni.

Az egyik legnagyobb londoni ügyvédi iroda, a Pannone LLP külön tanulmányban mutatta ki, hogy az előző két focivébé után meredeken megugrott a válókeresetek száma Nagy-Britanniában. A cég várakozása szerint a két hét múlva kezdődő világbajnokságnak ezúttal is sok házasság áldozatául esik, mivel számos feleség nem fogja elviselni, hogy férje órákat tölt a képernyő előtt, vagy éppen - a család vagyonát felélve - személyesen követi az angol válogatottat a meccsek helyszíneire.

Lin Griffiths, a Relate for Parents and Families nevű vezető brit családi és kapcsolati tanácsadó szervezet szakértője a csütörtöki The Timesnak szintén azt mondta, hogy a vb tovább élezheti a családokon belül már meglévő feszültségeket.

Sok kapcsolatra jellemző, hogy gyűlnek az önmagukban egyébként jelentéktelen ügyekből fakadó indulatok, és ha ilyenkor közbejön még egy tényező, például jelen esetben a futballvébé, az elég lehet ahhoz, hogy "töréspontig" súlyosbítsa a helyzetet - magyarázta a szakértő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: