2012-05-27 19:02:39• hírek • Szatmár.ro

A vállaji Strudlifesztivál vendége volt Csehi Árpád

Strudli Fesztivált rendeztek Pünkösdvasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállajon. Az esemény vendége volt Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Az immár 12 éve híres Strudlifesztiválon a jellegzetes sváb, helyi specialitás a strudli mellett egyéb fesztiváljellegű ételek is készültek. Csehi Árpád Szabolcs elmondta, hogy a hagyományokat buszkén kell őrizni. Nem tették ezt másként a magyarországiak (Nyiregyháza, Mérk) sem, de Szatmár megye sváb települései is képviseltették magukat.

Kálmánd, Kaplony, Csanálos, Csomaköz és Mezőfény csapatai is készítettek strudlit, mely tojásból és tejfölből készül, a tészta jellegzetessége, hogy 2-5 mm vastagságúra kinyújtják, fahéjas burgonya masszával, túróval, lekvárral ízesítik és olajban mindkét oldalán megsütik. Szabolcsban házi szilvalekvárral, juhtúróval is készítik.

A vasárnapi ünnepség keretében egy parkot is avattak a svábok 300 éves betelepítésének évfordulója alkalmából. A strudli fesztivál helyszint adott egy területi kettes fogathajtó bajnokságnaknak is. A nap folyamán hagyományőrző csoportok, gyermekműsorok, este sztárvendégek és az elmaradhatatlan tűzijáték szórakoztatta a Vállajra látogatókat.

Csehi: a hagyományokat büszkén kell őrizni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: