2009-07-14 11:33:51• hírek • MTI

A választáson tiltakozna az SZNT

Érvénytelen szavazásra buzdítja szimpatizánsait a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) az év végén sorra kerülő romániai elnökválasztáson - adta hírül kedden a romániai magyar sajtó.

A Krónika és az Új Magyar Szó című napilapok beszámolója szerint a magát civil szervezetnek nevező SZNT arra buzdítja Székelyföld lakosságát, hogy a szavazólapon a jelöltek nevét tartalmazó keret mellé üssék a pecsétet. Az SZNT szerint a székelyek így tiltakozhatnak az ellen, hogy a bukaresti parlament már kétszer is elutasította a Székelyföld autonómiastatútumát. Az SZNT működésének legfőbb célja a székelyföldi területi autonómia megvalósítása.

Ezzel a felhívással az SZNT gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy, Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) államfőjelöltjét sem támogatja a választásokon - állapítja meg a Krónika.

Mindkét magyar lap emlékeztet arra, hogy Kelemen jelöltsége ügyében a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) még nem fogalmazott meg egyértelmű álláspontot, Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke pedig a napokban úgy fogalmazott, hogy az alakulatban "nem téma Kelemen jelöltsége vagy esetleges támogatása".


Az SZNT egyeik Álladó Bizottsági gyűlése. Forrás: sznt.ro
Az SZNT egyeik Álladó Bizottsági gyűlése. Forrás: sznt.ro


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: