2009-11-06 14:49:57• hírek • Gozner Gertrud

A választási csalás börtönt jelent

A választási csalás börtönt jelent címmel indított országos mintára felvilágosító kampányt a Szatmár Megyei Rendőrség. Az akció céja, hogy visszaszorítsák a választási csalások számát és felhívják a lakosság figyelmét a törvényes szavazásra.

Ennek keretén belül a rendőrség munkatársai szerdán Avasfelsőfaluban osztogattak szórólapokat, csütörtökön a megyeközponti Ócskapiacon tájékoztatták az arrajárókat. A pénteki nap folyamán az egyik bevásárlóközpont parkolójában és bejáratánál folytatták felvílágosító kampányukat a rend őrei.

Igyekeztek szóba állni a vásárolni indult szatmáriakkal, és megtudni a véleményüket erről az akcióról. A lakosok többsége üdvözölte a kezdeményezést, viszont voltak olyanok is akik egyáltalán nem érdekeltek a szórólapok - árulta el az egyik rendőr.

Az előző évek tapasztalatai alapján a választási kampányok időszakaiban egyre több bejelentés érkezik választási visszaélésekről. A rendőrségi akció ennek szeretné elejét venni - áll a kibocsátott sajtóközleményben.

A hatóság ugyanakkor felhívja mindenki figyelmét, hogy a választási csalást a törvény bünteti, és az eset súlyosságának függvényében hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak az elkövetők. A kampány a következő hetekben tovább folytatódik.


A bevásárlóközpont közönségének osztogatta a szórólapokat a rendőrség.


A tiszta választásokért indított kampány a megye több helyszínén is zajlik.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: