2008-06-15 23:24:08• hírek • Szatmar.ro

A választás eseményei óráról órára

tizes_iskolakSzatmárnémetiben, Nagykárolyban és Tasnádon is az RMDSZ jelöltje nyert.

Szatmárnémetiben Ilyés Gyula megszerezte a leadott szavazatok 58 százalékát (nem hivatalos adatok szerint), ezzel újabb négy évig ő lesz a megyeközpont polgármestere. Nagykárolyban is az RMDSZ jelöltje nyert, Kovács Jenő személyében, csakúgy mint Tasnádon, ahol Véron András szerepelt a legjobban.  

A Szatmár.ro-n nyomon követheti a választási eseményeket, óráról órára: 


ilyes
  
22.25 -  Tasnádon Véron András RMDSZ- polgármesterjelölt nyerte a választásokat. Egriben valószínűleg az eddigi polgármester, a függetlenként induló Szabó Elek marad tisztségben. Ilyés több mint hétezer szavazattal, a szavazatok 58 százalékának megszerzésével elnyerte második polgármesteri mandátumát.
 
22.15 - Szatmárnémetiben a hatvan szavazóházból negyvenet dolgoztak fel, Ilyés előnye 4400 szavazatnál is több.

22.12  - Vetésben Juhász Lajos nyerte a választást, Nagykárolyban pedig az RMDSZ polgármesterjelöltje, Kovács Jenő jött ki győztesként.
 
21.52 - Szatmárudvariban a PSD jelöltje, Pop Dumitru nyert, az RMDSZ jelöltje, Kovács József mintegy háromszáz szavazattal maradt alul. A szavazatok közel felének feldolgozottságánál Ilyés háromezer szavazattal vezet.
 
21.51 - Ákos községben Geréb Miklós nyerte el a polgármesteri tisztséget 
 
21.48 - Túrterebes községben az eddigi polgármester, Koczán Levente lesz a következő négy évben is a polgármester. 
 
21.47 - A szavazókörzetek egy harmadától érkeztek be eredmények, Ilyés Gyula 58 százalékon áll. 
 
21.43 - A szavazatok alacsony feldolgozottságánál Szatmárnémetiben Ilyés Gyula ezernél több szavazattal vezet Dorel Coica előtt. Megközelítőleg 15 szavazóházból érkeztek be eredmények.
val1
 
 
21.40 - A Szatmárnémeti RMDSZ székházba beérkező információk szerint Lázári községben Lengyel István szerezte meg a szavazatok többségét. 
 
21.05 -  Lezárult a szavazás. Órákon belül kiderülhet, ki nyerte a választást Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Tasnádon, valamint a megye községeiben.
 
19.20 -  Nagykárolyban a szavazásra jogosultak 33,10 százaléka járult az urnák elé 17 óráig. Egriben ezúttal is nagy a szavazási kedv, 80- 85 százalékos a jelenlét, Tasnádon 35, Sárközön pedig 45 százalékra tehető azok száma, akik már leadták voksukat.

19.00 -  Az összesített 17 órás adatok szerint Szatmár megyében 32,60%-os a részvétel, kicsivel alacsonyabb, mint az országos átlag, ami 33,84%. A legnagyobb arányban Golj, Iflov és Dolj megyében, a legkisebb arányban pedig Braila, Kovászna és Beszterce-Naszód megyékben szavaztak. 

16.20 - Nagykárolyban 18 százalékos a jelenlét, míg Tasnád 21 százalékon, Ákos 50, Egri 45, Kaplony és Lázári 30, Szatmárudvari 25, Túrterebes 33, Szatmárhegy 50 százalékon áll.

16.05 - Országos szinten 23,23 százalékos a jelenlét, Szatmáron továbbra is alacsony a részvételi arány, 20,33 százalék körüli. Ez nagyjából megegyezik a két héttel ezelőtti szavazási aránnyal. A leggyengébben szereplő megyék Beszterce, Máramaros, Galac, Kovászna.

 

val3

 

14.05 -  A rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint Börvelyben az egyik párt képviselői kenyeret és bort adtak néhány lakosnak, hogy jelöltjükre szavazzanak. A rendőrség kivizsgálja az ügyet. 

13.50 - A Szatmár.ro értesülései szerint a Ioan Slavici utcai, 12-es számú szavazókörzetből eltűnt egy pecsét. A szavazóház elnökasszonyát telefonon kerestük meg, de nem nyilatkozott az ügyben.
 
13.00 - A mai nap folyamán először volt tapasztalható a választók masszív részvétele a szavazóházakban. Az ortodox pünkösdi mise után tömegesen jelentek meg a templomba járó, állampolgári jogukkal élni akarók az urnák előtt. Több helyen is sor alakult ki a szavazóház bejáratánál, ugyanis a szavazás menetének az áttekinthetősége érdekében egyszerre csak kevés szavazót engedtek be a biztosok.
val4

 
12.00 - Szatmár megyében 4,74%-os volt a részvétel tíz óráig, a választási bizottság adatai szerint. Ezzel Szatmár megye országos szinten a sereghajtók között van, ugyanis ennél gyengébb részvételt csak Hunyad és Beszterce- Naszód megyében jegyeztek. Országos szinten 7,02 százalékos volt a részvétel 10 óráig.
- Két héttel ezelőtt Szatmár megyében a lakosság 6,39 százaléka adta le a voksát tíz óráig. Szatmárnémetiben 5,69 százalék élt választási jogával két héttel ezelőtt.
 
11.35 A szerkesztőségünk információi szerint Szatmárnémetiben és megyei szinten is igen alacsony a részvételi arány, alig haladja meg a 4 százalékot, vélhetően az esős idő miatt.

tizes_iskola
A szavazóházak reggel 7 órakor nyíltak meg, és este 9-ig tartanak nyitva. Az eddigi adatok szerint zavartalanul folyik a választás. A tegnapi nap folyamán több bejelentés érkezett a Szatmárnémeti Választási Irodához valamint a megyeközponti rendőrséghez kampánycsendsértés miatt.
 
Szatmár megyében 34 településen választanak, köztük Vetésen, Túrterebesen, Lázáriban, Egriben, Sárközújlakon, Kaplonyban, Szatmárhegyen, Szatmárudvariban, Bövelyben, Tasnádon, Nagykárolyban, Szatmárnémetiben, Szilágypérben, Szaniszlón és Ákoson is. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: