2012-06-10 09:38:44• hírek • Szatmár.ro

A választás első órái sem teltek incidensek nélkül

Reggel 7 óra óta zajlik az önkormányzati választás Romániában. Az első órák sem teltek eseménytelenül.

Országszerte kisebb incidenseket jelentenek a választási irodáknak. Fehér megyében például egy idős nő hazavitte a választási pecsétet, elmondása szerint véletlenül beletette a szemüvegtokjába. A szavazóház megnyitása után két órával vették észre, hogy hiányzik egy pecsét, ezért minden addig szavazó lakost ellenőriztek.

Beszterce-Naszód megyében egy 79 éves férfi szívinfarktust kapott a szavazóházban, ami miatt egy órára megszakították a szavazást.

Egy jalomicai község polgármesterjelöltjét és két választópolgárt 24 órás előzetes letartóztatásba helyeztek választási csalásért. A jelölt pénzt ajánlott a szavazóknak azért, hogy rá szavazzanak, a két személyről pedig bebizonyosodott, hogy elfogadta azt. Személyenként 50 lejt kaptak a szavazatért.

Szatmár megyében több feljelentést is tettek egy román párt ellen, kampánycsendsértés miatt, erről bővebben olvashatnak itt.

Frissítés: egy Kovászna megyei polgármester-jelölt életét vesztette, miután, a Mediafax értesülései szerint, egy rendőr barátja fegyverével magára lőtt. Az egyelőre nem világos, hogy szándékosan vagy véletlenül követte el.

Egy Konstanca megyei szavazóbiztosnál előre lepecsételt szavazólapokat találtak, ami miatt fél órára megszakították a szavazást és eljárást kezdeményeztek az elkövető ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: