2018-09-12 12:58:29• hírek • Nagy Tímea

A válás egyre népszerűbb megoldás

A felgyorsult világban, ahol mindenki a megélhetésért rohan, nem csoda, ha fogytán a türelem. A házastársi problémák megbeszélésére sokszor nem jut idő, a dolgokat könnyebb szőnyeg alá seperni. A halogatás azonban csak nehezít a helyzeten, és végzetes következménnyel járhat. A válás, mint megoldás, egyre népszerűbbé válik.

Szatmár megyében csak a tavalyi évben 576 válást jegyeztek be, derül ki a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataiból. Ugyan ebben az időszakban 2265 pár mondta ki a boldogító igent. A két számot összevetve eredményül kapjuk, hogy 2017-ben minden negyedik házasságra jutott egy válás. Megyei szinten ugyan ebben az évben a válási ráta 1000 főre vetítve 1,48 - mondhatni, kétezer emberből hárman biztosan felbontották a frigyet.

 

A balszerencsés kapcsolatok legnagyobb vesztesei mindig a gyermekek. Maradva a tavalyi adatoknál, 576 válásból 232 esetben egy vagy több gyermekes párok adták be a keresetet, melynek nyomán 334 csemete nő fel csonka családban.

 

Megyénkben a válások száma a rendszerváltástól kezdve, 17 éven keresztül stabilan emelkedett. 2007-ben a növekedés 776 esetnél megtorpant és azóta ingadozó a szám, de az utóbbi 5 évben ismét gyarapodni látszik.

 

Vidámabb adatokkal folytatva sort, a házasságkötések száma Szatmár megyében az utóbbi hét esztendőben felszálló pályára állt. A rendszerváltás utáni közvetlen visszaesés 2010-ig nem állt meg. Ahhoz képest, hogy 3232 esküvőt tartottak megyeszerte, 2011-ben alig több, mint 2000 pár tett fogadalmat örök hűségre.

 

Öröm az ürömben az utóbbi évek pozitív statisztikája. 2017-ben már 2265 alkalommal szólalt meg a Nászinduló a megyei házasságkötő termekben. A friss házasoknak kitartást és türelmet kívánunk a mindennapokra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: