2012-07-04 16:17:15• hírek • Póti Orsolya

A vakációban is várja a gyerekeket az Aranykapu

Az Aranykapu Kézműves Műhely foglalkozásai a vakációban is folytatódnak Szatmárnémetiben a Toldi utcai (Nicolae Iorga utcai) Fonó-Házban. Pénteken aratódíszeket fonhatnak a gyerekek, szombaton pedig gyöngyállatkákat készíthetnek.

A műhelyek eddig megszokott időpontjaiban annyi változás történik, hogy a keddi foglalkozások elmaradnak, pénteken és szombaton lesznek műhelyek, illetve a gyerekek létszáma ha nőne, akkor újabb csoportokat indítanak a szervezők. Péntekenként a megszokott időpontban 17 órai kezdettel elsősorban az I-IV osztályosokat, szombatonként 11 órától pedig az óvodásokat várják.

Július 6.-án, pénteken délután 17 órai kezdettel az iskolások az általuk learatott búzaszalmából fonnak aratódíszeket és koszorút, ahogy tették ezt eleink is hagyományosan aratáskor - tudtuk meg Nezezon Enikőtől, az Aranykapu Kulturális Egyesület elnökétől.

Szombaton, július 7.-én, délelőtt 11 órai kezdettel a kisebbeket gyöngyfűzéssel várják a Fonó-Házba. Az ovisok gyöngyállatkákat készíthetnek majd az úgynevezett "szembefűzés"-technikájával.

Az Aranykapu vezetői a nyári időszakban főként olyan foglalkozásokra fektetik a hangsúlyt, amelyeket a Fonó-Ház kertjében végezhetnek, amelyhez áztatni kell az alapanyagot, például a vessző-, vagy szalmafonásnál, de a nemezelést is kint végezik, hiszen vizezéssel történik. A kertészkedést is folytatják a gyerekekkel: a tavasszal elvetett magvakat, növényeket gondozzák.

A július 23-28 között megrendezendő Hetedhét Alkotó Hét elnevezésű napközis kézműves táborba, mely 7-14 éves gyerekeknek szól, még lehet jelentkezni. Információkat az Aranykapu Kulturális Egyesület blogjáról kaphatnak: aranykapuegyesulet.blogspot.com, illetve a 0741-182-063 (Takács Andrea) és a 0744-687-813 (Nezezon Enikő) telefonszámokon.

A foglalkozások helyszíne: a Toldi utca (Nicolae Iorga) 52. szám alatti Fonó-Ház. A foglalkozásokhoz való hozzájárulás gyermekenként 8 lej. A szervezők szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: